Nyrkkeily

Nyrkkeilyhistoriaa tehnyt Karl Mildenberger on kuollut

Julkaistu:

Nyrkkeily
Saksalainen ex-nyrkkeilytähti Karl Mildenberger kuoli hoitokodissa kotikaupungissaan Kaiserslauternissa.
Mildenberger oli kuollessaan 80-vuotias. Hänen vaimonsa vahvisti entisen raskaan sarjan mestarin poismenon Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehdelle.

Saksan kaikkien aikojen parhaisiin ammattinyrkkeilijöihin kuulunut Mildenberger teki nyrkkeilyhistoriaa vuonna 1966, kun hän otteli MM-tittelistä Muhammad Alia vastaan. Mildenberger oli ensimmäinen oikea käsi edellä otellut nyrkkeilijä, joka pääsi raskaan sarjan MM-titteliotteluun.

187-senttinen Mildenberger pani Alin koville Frankfurt am Mainissa käydyssä kamppailussa, mutta hävisi lopulta teknisellä tyrmäyksellä 12. erässä.

– Muhammad Ali oli kaikkien aikojen suurin nyrkkeilijä. Olen onnellinen, että sain otella häntä vastaan, Milderberger sanoi FAZ:n mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Ammattilaisurallaan Mildenberger otteli 62 kertaa. Hän otti 53 voittoa, joista 19 tyrmäyksellä. Hän piti raskaan sarjan EM-titteliä hallussaan vuodet 1964–1968, jona aikana hän voitti kuusi tittelinpuolustusottelua.

31-vuotiaana ammattinyrkkeilyn lopettanut Mildenberger työskenteli urheilu-uransa jälkeen uimavalvojana. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2002.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt