Nyrkkeily

Eva Wahlström vaihtoi valmentajaa ennen uransa suurinta ottelua

Julkaistu:

Nyrkkeily
Eva Wahlström valmistautuu uransa suurimpaan otteluun uuden valmentajan ohjauksessa.
Eva Wahlströmin yhdeksän vuotta kestänyt valmennussuhde Risto Merosen kanssa on päättynyt.

Joulukuussa Venäjällä MM-titteliään puolustavan nyrkkeilijän uusi valmentaja on Risto Juvonen, joka tunnetaan jättikonserttien järjestäjänä.

– Minulla on 73 vuotta ikää. On jo hankala vetää sellaisia treenejä kuin haluaisin. Aika aikaa kutakin. On kiva tietää itse, kun on aika luopua. En halua, että muiden pitää sanoa se minulle, Meronen toteaa.


Meronen on puhunut valmentamisen lopettamisesta siitä asti, kun Wahlström voitti ammattinyrkkeilyn MM-tittelin huhtikuussa 2015.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sain hänet ylipuhuttua jatkamaan monet kerrat. Hän sanoi aina, että voin minä sitten tulla sitä pyyhettä heiluttamaan, Wahlström kertoo.

Otteli huhtikuussa

Wahlström otteli viimeksi huhtikuussa, jolloin hän kukisti yhdysvaltalaisen Melissa St. Vilin. Ottelun järjesti uusi talli, jossa myös Wahlström oli mukana. Se hajosi kuitenkin rahakiistoihin.

– Viimeinen tippa oli se, kun asiat menivät kuten menivät. Ei ollut enää tallia tai tietoa seuraavasta ottelusta, Wahlström sanoo.

– Tunsin, että minulla ei ole enää oikeutta anella Ripaa jatkamaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaihto kesällä

Juvonen, 55 on piiskannut Wahlströmiä kesästä asti. Konserttipromoottori Live Nationin hallituksen puheenjohtaja otteli omalla nyrkkeilyurallaan 70 ottelua ja voitti kaksi nuorten Suomen mestaruutta.


Siinä missä Meronen perusti nyrkkeilyfilosofiansa koskemattomuuteen, Juvosen ohjenuorana on aggressiivisuus.

– Olemme harjoitelleet tosi paljon iskujen torjumista ja vastustajan lähellä pysyttelemistä. ”Ripa” Merosen tyyli oli enemmän lyönti ja karkuun. En aio kuitenkaan unohtaa Ripan oppeja, jotka ovat toimineet tähän asti, Wahlström sanoo.

Myös miesten valmennustavassa on eroja. Meronen muistutti aina harjoituksissa naurun tärkeydestä, mutta Juvonen saattaa läimäyttää suojattiaan korville pistehanskalla kun tämän suojaus laskee.


Kiltti Risto vaihtui julmaan Ristoon.

– Mä sain kutsumanimen "Julmis", Juvonen sanoo naurahtaen.

– Kovaa on treenattu, mutta samalla on pyritty pitämään huolta palautumisesta.

Tulossa suurottelu

Wahlström nousee kehään seuraavan kerran todennäköisesti 22. joulukuuta Pietarissa, jossa hän kohtaa kazakstanilaisen Firuza Sharipovan.

Ottelusopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, mutta tapahtuman promoottori on jo aloittanut ottelun markkinoinnin. IS:n tietojen mukaan Wahlström saa kamppailusta uransa suurimman palkkion, noin 50 000 euroa.

Klo 9.28: Korjattu otsikkoon Wahlströmin nimen kirjoitusasu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt