Nyrkkeily

Tyrmätty Erkan Teper lausui katkeria kommentteja Robert Heleniuksen voitosta

Julkaistu:

Nyrkkeily
Erkan Teper kommentoi kärsimäänsä tyrmäystappiota saksalaiselle Die Glocke -lehdelle.
Suomen tunnetuimpiin nyrkkeilynimiin kuuluva Robert Helenius otti viikonloppuna uransa jatkon kannalta arvokkaan voiton.

Helenius, 34, voitti Saksan Waldenbuchissa 36-vuotiaan saksalaisvastustajansa Erkan Teperin IBF-liiton raskaan sarjan Intercontinental-titteliottelussa.

Helenius ratkaisi ottelun tyrmäämällä Teperin vasemman käden iskullaan ottelun kahdeksannessa erässä. Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt saksalainen ei pystynyt nousemaan enää lattiasta.

Teper kommentoi myöhemmin kärsimäänsä tappiota saksalaislehti Die Glockelle. Saksalainen suhtautui Heleniuksen voittoon vähättelevästi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sellaista raskaan sarjan nyrkkeily vaan on. Se oli onnekas osuma (lucky punch), niitä voi sattua.

Teperin mukaan ennen tyrmäystä 5–6 erää oli mennyt hänen nimiinsä, mutta herpaantuminen kävi kalliiksi.

– Robert sanoi minulle myöhemmin olleensa ihan rikki. Pari erää vielä ja Robert olisi ollut valmista kauraa. Mutta hän sai iskunsa läpi, se oli puhdasta onnea. Tyhmää, mutta ehkä sen pitää mennä niin.

Merkittävä panos

”Pohjolan painajainen” satutti Teperiä jo ottelun kolmannessa erässä, jolloin saksalaisen nenästä alkoi vuotaa verta. Teper kertoi nenänsä murtuneen ottelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Konkarinyrkkeilijä sanoi myös harkitsevansa vakavasti uransa lopettamista.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut tiistaina Heleniusta kommentoimaan Teperin näkemyksiä ottelun kulusta.

Intercontinental-titteliottelulla oli merkittävä panos. Sen voittajalle voi avautua mahdollisuus päästä kovempiin otteluihin, joiden taloudellinen merkitys on huomattava.

Helenius on voittanut ammattilaisurallaan 28 ottelua ja kärsinyt kaksi tappiota. Teperin saldo on 19 voittoa ja kolme häviötä.

Korjaus klo 20.51: Otsikkoa muokattu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt