Oikeusjuttu uhkaa – Robert Helenius nousee lauantaina kehään niskassaan 80000 euron velkavaatimukset - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Oikeusjuttu uhkaa – Robert Helenius nousee lauantaina kehään niskassaan 80000 euron velkavaatimukset

Robert Helenius kohtaa Saksassa dopinghuijari Erkan Teperin. Suomessa häntä uhkaa lakitupa.

Robert Helenius kohtaa lauantaina saksalaisen Erkan Teperin.­

29.9.2018 8:13

Raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius kohtaa lauantai-iltana Saksassa uransa jatkon kannalta tärkeässä ottelussa saksalaisen Erkan Teperin.

Voitto Teperistä tarkoittaisi suurempia otteluita ja suurempia palkkioita. Niihin Heleniuksella saattaa tulla tarve.

Nyrkkeilymanageri Jaakko Helminen ja varatuomari Jussi Kokkila ovat jättäneet viime tammikuussa Ahvenanmaan käräjäoikeuteen haastehakemuksen, jossa he perivät Heleniukselta yhteensä reilun 65 000 euron edestä maksamattomia manageripalkkioita.

Viivästyskorkoineen summa kohoaa yli 80 000 euron.

”Muuta vaihtoehtoa ei ollut”

Haastehakemuksen mukaan Helminen ja Kokkila ovat sopineet huhtikuussa 2014 Heleniuksen kanssa, että he hoitavat tämän nyrkkeilyyn liittyviä asioita. Helmisen ja Kokkilan mukaan Helenius ei ole maksanut palveluksista sovittua palkkiota.

– Vastaaja ei ole tuonut esiin mitään perusteita maksuvelvollisuutensa kiistämiselle, haastehakemuksessa huomautetaan.

Kokkila sanoo Ilta-Sanomille, etteivät he olisi halunneet viedä asiaa oikeuteen asti.

– Olemme yrittäneet sovitella, mutta muuta vaihtoehtoa ei ole. Tässä on ollut selvä toimeksianto, ja työtä on tehty erittäin paljon, Kokkila sanoo.

Saksasta tavoitettu Robert Heleniuksen nykyinen asiainhoitaja Markus Sundman sanoi, ettei Helenius halua kommentoida asiaa ennen otteluaan.

Helenius on toimittanut vastauksensa Ahvenanmaan käräjäoikeuteen, mutta on vaatinut sitä salattavaksi. Käräjäoikeus odottaa parhaillaan Heleniuksen perusteluita salausvaatimukselle.

Kokkila ja Helminen eivät halua tarkentaa, mistä palveluksista riidassa on kyse. He eivät ole esiintyneet julkisuudessa Heleniuksen asiainhoitajina. Haastehakemuksen mukaan Helenius käytti kaksikon palveluksia 15.4.2014–30.1.2015.

Helenius käytti useita avustajia, kun hän neuvotteli promootiosopimuksensa irtisanomisesta saksalaistalli Sauerlandin kanssa vuosina 2014–15. Sopua ei löytynyt, mutta Helenius palasi kehään Tallinnassa maaliskuussa 2015.

Sauerland haastoi Heleniuksen oikeuteen sopimusrikkomuksesta, sillä tallin mukaan Heleniuksella ei ollut oikeutta otella muiden ottelunjärjestäjien tapahtumissa. Helenius ja Sauerland pääsivät sovitteluratkaisuun juuri ennen oikeuskäsittelyä syksyllä 2016.

Erkan Teper on jäänyt kahdesti kiinni dopingista.­

Vastassa dopinghuijari

Helenius kohtaa Teperin lauantai-iltana Stuttgartin lähellä Waldenbuchissa. 12-eräisen ottelun panoksena on paikka IBF-liiton maailmanlistalla.

Heleniuksen, 34, piti kohdata Teper, 36, jo joulukuussa 2015, mutta saksalainen vetäytyi ottelusta loukkaantumiseen vedoten. Pian paljastui, että Teper oli kärynnyt kahdesti dopingtestissä. Käryistä ensimmäisen Saksan ammattinyrkkeilyliitto BDB salasi.

Saksan poliisi löysi huhtikuussa 2015 useita dopingaineita Teperin hotellihuoneeseen tehdyssä ratsiassa.

Teper palasi kehään jo heinäkuussa 2016 mutta oli varjo entisestään. Hän hävisi perättäisissä otteluissa Christian Hammerille ja Mariusz Wachille. Tappioiden jälkeen Teper on iskenyt kolme voittoa.

Helenius ottelee toista kertaa urallaan vieraskehässä. Hän hävisi pistein kesäkuussa 2017 Walesissa Dillian Whytelle. Sen jälkeen Helenius on otellut kahdesti valkovenäläistä kehien kiertolaista Juri Bihaoutsouta vastaan. Molemmat ottelut päättyivät Heleniuksen pistevoittoon.

Luitko jo nämä?