Nyrkkeily

Anthony Joshuan hieno ele tyrmäämälleen Povetkinille herättää ihastusta – sai kutsun Venäjälle

Julkaistu:

Nyrkkeily
Nyrkkeilyn brittitähti Anthony Joshua piti raskaan sarjan MM-vyön itsellään. Joshua muisti ottelun jälkeen tyrmäämäänsä venäläisvastustajaa.
Raskaan sarjan maailmanmestari Anthony Joshua puolusti MM-titteliään menestyksekkäästi Lontoossa.

Joshua, 28, voitti venäläishaastajansa Aleksandr Povetkinin teknisellä tyrmäyksellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa. Hyvin ottelun aloittanut Povetkin, 39, joutui toteamaan Joshuan paremmakseen seitsemännessä erässä.

Lue lisää: Anthony Joshua tyrmäsi Aleksandr Povetkinin raskaan sarjan MM-ottelussa

Joshua satutti Povetkinia kovalla oikealla suorallaan ja murjoi venäläisen lopulta keskeytyskuntoon.

Brittimestari juhli voittoaan antaumuksella. Hän ei kuitenkaan unohtanut vastustajaansa, vaan marssi Povetkinin ja tämän taustajoukkojen puheille kehästä poistuttuaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joshua kumarsi vastustajalleen ja kertoi tulkin välityksellä kunnioittavansa tätä suuresti. Sitä ennen maailmanmestari oli kätellyt venäläiset.
– Ja haluan tulla Venäjälle, Joshua lisäsi hymyillen.

Mestarin toive herätti venäläisten leirissä selvää tyytyväisyyttä. Povetkin taustajoukkoineen toivotti britin lämpimästi tervetulleeksi ”koska tahansa”.

Joshua julkaisi kohtaamisesta videon sosiaalisen median kanavissaan ja sai osakseen paljon ylistystä. Moni tähtinyrkkeilijän seuraaja kehui Joshuan inhimillisyyttä ja kykyä huomioida muita voiton hetkellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikki ammattilaisottelunsa voittanut Joshua antoi Povetkinille tunnustusta myös toimittajien haastattelussa matsin jälkeen.

– Povetkin on kiistatta vaikea vastustaja. Mutta onnistuin tyrmäämään hänet. En hakenut tyrmäystä, mutta aistin, että hän menetti voimiaan. Povetkin on erittäin vahva nyrkkeilijä, minkä hän osoitti vasemmilla koukuillaan. Mutta nyt katsotaan tulevaisuuteen, Joshua totesi toimittajajoukolle.

Ottelun kooste:
Jos video ei näy, katso se tästä linkistä.

Kasvot murjottuina kehästä poistunut Povetkin oli ottelun jälkeen vähäsanaisempi. Venäläiskonkari kiitti Instagram-sivuillaan julkaistulla videolla kannattajiaan ja vakuutti voivansa rajuista tälleistä huolimatta hyvin.

– Mitä voin sanoa? Hävisin ottelun. Asiat tuntuivat sujuvan hyvin, mutta sitten päästin iskun läpi. Ei voi mitään. Joshua oli vahvempi, venäläinen kommentoi vaisuna.

Povetkinille tappio oli ammattilaisuran toinen. Hän oli aiemmin hävinnyt vain nyrkkeilyn suuriin legendoihin kuuluvalle Vladimir Klitshkolle. Venäjällä on spekuloitu, päättääkö tyrmäystappio pitkän linjan nyrkkeilijän uran, mutta Povetkin itse ei ole ottanut asiaan kantaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt