Nyrkkeily

Robert Helenius kohtaa dopinghuijari Erkan Teperin – ”Se riski otetaan”

Julkaistu: , Päivitetty:

Ammattinyrkkeily
Robert Helenius matkustaa Saksaan.
Suomalainen raskaan sarjan nyrkkeilijä Robert Helenius kohtaa Stuttgartissa 29. syyskuuta saksalaisen Erkan Teperin. Helenius ilmoitti asiasta Instagram-tilillään.

Heleniuksen, 34, piti kohdata Teper, 36, jo joulukuussa 2015, mutta saksalainen vetäytyi ottelusta loukkaantumiseen vedoten. Pian paljastui, että Teper oli kärynnyt kahdesti dopingtestissä. Käryistä ensimmäisen Saksan ammattinyrkkeilyliitto BDB salasi.

Saksan poliisi löysi huhtikuussa 2015 useita dopingaineita Teperin hotellihuoneeseen tehdyssä ratsiassa.

Teper palasi kehään jo heinäkuussa 2016 mutta oli varjo entisestään. Hän hävisi perättäisissä otteluissa Christian Hammerille ja Mariusz Wachille. Tappioiden jälkeen Teper on iskenyt kolme voittoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Heleniuksen managerin Markus Sundmanin mukaan ottelijat dopingtestataan ottelun jälkeen. Saksan ammattinyrkkeilyliitto ei tee harjoituskauden testejä.

– Se riski otetaan. Tämä on tätä, Sundman sanoi.

– Robbe halusi tämän ottelun. Teper on kova vastus, mutta hän uskoo voittoon. Teper on IBF-liiton listalla seitsemäs. Voitolla voi nousta hyvin korkealle.

Helenius ottelee toista kertaa urallaan vieraskehässä. Hän hävisi pistein kesäkuussa 2017 Walesissa Dillian Whytelle. Sen jälkeen Helenius on otellut kahdesti valkovenäläistä kehien kiertolaista Juri Bihaoutsouta vastaan. Molemmat ottelut päättyivät Heleniuksen pistevoittoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt