Nyrkkeily

Entinen nyrkkeilyn maailmanmestari paljastaa käyttäneensä dopingia useasti: ”On monia eri metodeja, miten kiertää testit”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Mia St. John kertoo yksityiskohtaisesti kiellettyjen aineiden käytöstään.
Entinen naisten nyrkkeilyn maailmanmestari Mia St. John, 51, paljastaa Los Angeles Timesin haastattelussa käyttäneensä anabolisia steroideja 20 nyrkkeilyottelussa.

Sen lisäksi hän kertoo käyttäneensä dopingia peittäviä aineita ja painonlaskuaineita.

– Vihaan sitä, että jotkut nyrkkeilijät syyllistävät muita nyrkkeilijöitä asiasta, jonka tiedämme rehottavan nyrkkeilyssä. En ole ikinä antanut positiivista näytettä, enkä ole ikinä kertonut tästä kenellekään, St. John sanoo lehden haastattelussa.

– Minut testattiin monta kertaa. On monia eri metodeja, miten kiertää testit. Vaikka et jää kiinni, se ei tarkoita ettetkö olisi käyttänyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

St. John kuvailee dopingin käyttöään satunnaiseksi. Hän valitsi etukäteen tiettyjä otteluita, joita ennen käytti kiellettyjä aineita. Hän käytti aineita maksimoidakseen käsiensä ja jalkojensa nopeutta.

St. John teki kaikkensa peittääkseen jäljet dopingin käytöstä. Loppu jäi tuurista kiinni.

– Lähdin pukuhuoneesta vapisten, hikoillen ja rukoillen. Ihme, etten jäänyt kiinni. Jotkut tytöt jäivät kiinni, tunsin itseni kauheaksi ja olin häpeissäni.

Syy, miksi St. John käytti dopingaineita oli se, ettei hän halunnut jäädä muiden nyrkkeilijöiden jalkoihin.

– Se ei ole oikein, mutta mitä yritän sanoa on se, että jäimme kiinni noidankehään. Kun jokainen salilla käyttää sitä (dopingia), sparrauskaverisikin käyttävät sitä, alat tuntea itsesi pakotetuksi: ”Voi luoja, minun on myös käytettävä sitä”.

St. John otteli urallaan 65 kertaa, joista voitti 49 ottelua. Niistä 19 päättyi tyrmäyksellä. Viimeisen kamppailunsa St. John otteli keväällä 2016.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt