Nyrkkeily

Karl Helenius pyöritteli päätään, kun uhri todisti liikuttuneena – ”Pelkään koiria nykyään aivan suunnattomasti”

Julkaistu:

nyrkkeily
Karl Helenius kuulee kohtalostaan torstai-iltapäivänä.
Nyrkkeilijä Robert Heleniuksen isä Karl Helenius saapui keskiviikkona oikeuden eteen Porvoossa. Helenius vastasi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syytteisiin vammantuottamuksesta ja järjestysrikkomuksesta. Syytteet ovat peräisin rajusta koirakärhämästä, joka tapahtui Porvoon Huhtisissa 29. toukokuuta 2016.

Syyttäjä vaatii Heleniukselle vähintään 60 päiväsakon suuruista rangaistusta. Lisäksi nainen, jota syyttäjän mukaan Heleniuksen koira puri, vaatii korvauksia sairaanhoitokuluista, välikohtauksessa hajonneista vaatteistaan, 1 000 euroa tilapäisestä haitasta, 500 euroa aiheutuneesta kivusta sekä oikeudenkäyntikulujen kattamista.

Helenius kiistää syytteet. Hänen mukaansa naisen oma koira puri häntä.

LUE LISÄÄ: Karl Helenius joutui oikeuteen ilman ”avaintodistajaansa” – 55-kiloinen amerikanbulldoggi jäi kotiin: ”Kyllä minä harkitsin”

Istunnon aikana kuultiin sekä naisen että Heleniuksen kertomukset tapauksesta ja kuultiin myös naisen aviomiestä, joka oli tilanteessa läsnä. Nainen sai vammoja ranteeseensa ja reiteensä. Ranteeseen tulleen vamman hän kertoi tulleen Heleniuksen 55-kiloisen valkoisen amerikanbulldogin puraisusta. Helenius kiisti tämän ja väitti puolestaan, että naisen oma koira puri häntä. Samaten osapuolilla oli eroavat näkemykset siitä, olivatko Heleniuksen koirat kytkettyinä vai eivät, kun 67-vuotias Karl leikki niiden kanssa kotipihallaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun asiaa oli alun perin määrä käsitellä kesäkuussa, kuvaili nainen välikohtausta elämänsä rankimmaksi kokemukseksi. Tämä heijastui myös elokuisen aamun käsittelyssä, jossa naisen todistelu keskeytyi hetkittäin äänen murtumisen vuoksi.

– Henkisesti kärsin asiasta edelleen. Aiemmin en ole pelännyt koiria, nykyään pelkään suunnattomasti, nainen kertoi oikeudessa.

Nainen kuvaili myös tarkasti, miten hänen mukaansa tapahtumat etenivät. Hänen oma koiransa kärsi tapauksessa pahimmat vahingot pään ja kaulan alueella.

– Meidän koira huusi siinä todella kivuliaasti. Pelkäsimme, että se kuolee, nainen kertoi liikuttuneena.


Helenius seurasi naisen todistelua herkeämättä. Useampaan otteeseen hän nojaili taaksepäin, naurahti itsekseen ja pyöritteli epäuskoisena päätään. Hänen avustajansa yritti näyttää, että nainen olisi muuttanut kertomustaan poliisin kuulemisen jälkeen. Grillaaminen eteni siihen pisteeseen, että tuomarina istunut käräjäoikeuden laamanni Anders Cederberg joutui keskeyttämään topakasti.

– Nyt lopetetaan, aina ei saa vastausta jonka itse haluaa kuulla oman keissinsä takia.

Helenius väittää, että hänen koiransa olivat pihalla kytkettyinä, ja että hihna katkesi. Hän myös väittää rientäneensä heti tilanteeseen auttamaan noin 50 metrin etäisyydeltä eikä tulleensa viipeellä kuten nainen ja tämän todistaja kertoivat.

Oikeus antaa päätöksensä asiasta torstai-iltapäivänä. Helenius kertoi istunnon jälkeen uskovansa, että oikeus katsoo asian hänen edukseen.

– Oikeudessa pitää puhua totta. Minun versioni on ollut koko ajan sama, hänellä se on matkan varrella muuttunut. Ei jännitä ollenkaan.

Nainen oli pahoillaan siitä, ettei Helenius pyytänyt tilannetta anteeksi heti tuoreeltaan.

– Olen helpottunut, että olemme saaneet nyt asian käsiteltyä. Odotetaan nyt sitten päätöstä.

– Olisin toivonut, että hän olisi esittänyt pahoittelut heti tapahtuman jälkeen, kun siihen oli mahdollisuus. Itse koiranomistajana minua olisi kiinnostanut, että miten te voitte, mitä on käynyt ja olisin pyytänyt anteeksi. Mitään tällaista ei olisi koskaan päässyt käymään, jos koirat olisivat olleet hänen hallussaan niin, etteivät ne olisi tulleet päälle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt