Nyrkkeily

Karl Helenius joutui oikeuteen ilman ”avaintodistajaansa” – 55-kiloinen amerikanbulldoggi jäi kotiin: ”Kyllä minä harkitsin”

Julkaistu:

Nyrkkeily
”Boomer” joutui jäämään kotiin.
Nyrkkeilijä Robert Heleniuksen isää Karl Heleniusta epäillään vammantuottamuksesta ja järjestysrikkomuksesta. Syytteet ovat peräisin rajusta koirakärhämästä, joka tapahtui Porvoon Huhtisissa 29. toukokuuta 2016.

Syytteitä oli määrä käsitellä jo kesäkuussa, mutta tuolloin Helenius toi oikeuteen koiransa. Karl Helenius halusi osoittaa oikeudelle, että 55-kiloinen amerikanbulldoggi on ”maailman kiltein koira”.

Käräjäoikeuden puheenjohtaja päätti kuitenkin, ettei koira saa olla mukana oikeussalissa. Helenius oli eri mieltä.

Keskiviikkoaamuna ennen yhdeksää rennonoloinen Helenius, 67, marssi Porvoossa Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen yksin valkoiset kuulokkeet korvillaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Koira ei tullut mukaan.

– Ihan yksin tulin. En ole kauheasti ehtinyt ajatella koko tapausta. Kaikki aikani on mennyt nyrkkeilyn parissa, Helenius kertoo.

Edellisen käsittelyn jälkeen Helenius vannoi hakevansa poikkeuslupaa koiransa tuomiseksi oikeuteen. Lupaa ei hänen mukaansa herunut.

– Kyllä minä silti nytkin sitä harkitsin, mutta en viitsi kiusata, Helenius sanoo ja virnistää.

– Halusin, että poliisi ja syyttäjä tutkivat koiran purukaluston. Koska haavat on kuvattu, niin olisi kiva, että se katsottaisiin. Koirien hampaiden koko on ihan erilainen.