Nyrkkeily

Edis Tatli ja Robert Helenius puolustavat Olavinlinnaa lauantai-iltana – ISTV näyttää suorana

Julkaistu:

nyrkkeily
Edis Tatlilla ja Robert Heleniuksella on vähän voitettavaa mutta paljon hävittävää Olavinlinnan kehässä.
Syksyllä 1495 Ruotsi-Suomen ja Venäjän välisellä rajalla oli pöhinää. Venäläinen sotajoukko hyökkäsi Olavinlinnaan, jonka puolustusta johti vouti Pietari Niilonpoika Kylliäinen.

Kylliäinen kokosi paikallisista talonpojista sotajoukon, joka ei ainoastaan ajanut venäläisiä pakoon vaan seurasi heitä rajan yli. Siellä joukkio kylvi tuhoa ja poltti 800 taloa.

Lauantai-iltana Olavinlinnaa suojelevat vihulaisen hyökkäykseltä suomalaiset ammattinyrkkeilijät, eturivissään Edis Tatli ja Robert Helenius.

Tatli puolustaa linnan näyttämöllä kevyen sarjan Euroopan mestaruuttaan espanjalaista Frank Urquiagaa vastaan. Helenius kohtaa kuusieräisessä raskaan sarjan ottelussa valkovenäläisen Juri Bihautsoun, jonka hän kukisti maaliskuussa kyseenalaisella pistetuomiolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tatlille kyseessä on jo uran seitsemäs EM-ottelu, mutta tällä kertaa hän on kehässä ensi kertaa isänä. Tatlin puoliso synnytti tammikuussa pariskunnalle pojan. Heleniuksen esikoinen sen sijaan syntyi jo ennen kuin iskijä aloitti ammattilaisuransa.

Kumpikin isukki lähtee taistoon samankaltaisesta asetelmasta kuin Kylliäinen aikanaan: tappio olisi katastrofi, mutta torjuntavoitosta ei ole suurta iloa. Urquiaga ja Bihautsou eivät ole vastustajia, joiden kukistaminen nostaa sijoituksia maailmanlistoilla.

Rajan takana odottaa kuitenkin sotasaalis. Sekä Tatli että Helenius ovat saaneet Britanniasta tiedusteluista rahakkaista otteluista nuoria lupauksia vastaan. Ne toteutuvat vain, jos suomalaisten käsi nousee lauantaina voiton merkiksi.

Kylliäinen jatkoi Olavinlinnan puolustusta menestyksekkäällä ryöstöretkellä. Seuraavatko Tatli ja Helenius hänen esimerkkiään?

ISTV näyttää kello 19 alkavan nyrkkeilyillan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt