Nyrkkeily

Kehään palaava Robert Helenius kertoo, miltä tuntui otella murtuneella kädellä: ”Kuin joku olisi lyönyt vasaralla käteen”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Robert Helenius haluaa näyttää, että osaa vielä nyrkkeillä.
Suomen tunnetuin raskassarjalainen Robert Helenius, 34, uhkuu näyttöhaluja ennen ensi kuun ottelua valkovenäläistä Juri Bihautsouta vastaan.

Kaksikko kohtasi toisensa maaliskuussa, jolloin Helenius selvisi hajaäänituomioin voittajaksi. Tuomio herätti keskustelua, sillä Helenius näytti olleen suuren osan ottelusta alakynnessä.

Toki Heleniuksen vaisuudelle oli syynsä. Hänen kätensä murtui ottelun avauserässä. Sitä ei tosin ottelua seurannut yleisö heti tiennyt.

– Ihmiset olivat varmasti vihaisia, olin itse vihainen itselleni. Jos käsi katkeaa, niin ei sille voi mitään. Tosi iso epäonni on ollut mukana tosi pitkään, Helenius sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Urallaan 28 ammattilaisottelua (26 voittoa, 2 tappiota) otellut Helenius sanoo olevansa nyt hyvässä kunnossa. Hän piti maaliskuun ottelun jälkeen vain kolme päivää vapaata.

– Olen treenannut koko ajan.

– Se (viime ottelu) meni vähän liian tiukille, joten haluan ottaa uusiksi ja näyttää itselleni sekä faneille, että pystyn parempaan, Helenius kertoo.

Helenius sai edellisessä ottelussa hyvän kuvan Bihautsousta nyrkkeilijänä. Heleniuksen mukaan valkovenäläinen hyökkää jatkuvasti ja lyö väsymättä, muttei ole kovin tekninen nyrkkeilijä.

– Mutta hänellä on sitä enemmän kuntoa ja hän jaksaa painaa päälle, Helenius kertoo.


Murtunut käsi kuusi viikkoa kipsissä

Heleniukselta murtui pieni luu oikeasta kädestä maaliskuun ottelussa Byhautsua vastaan.

– Löin ja kaveri pääsi juuri vetämään pään vähän alta pois, joten osuin väärällä rystysellä, Helenius kuvailee loukkaantumistaan.

Käsi piti olla kuusi viikkoa kipsissä, mutta Helenius on pystynyt lyömään kolmen viikon ajan säkkiä ilman, että käsi on kipeytynyt.

– Kipeänä se oli tietenkin koko ajan, Helenius kertoo toipumisesta kipsin kanssa.

Helenius kuvailee, että joka kerta kun hän löi murtuneella kädellä ottelussa, tuntui siltä, että ”joku olisi lyönyt vasaralla käteen”.

Heleniuksen mukaan leikkausta ei kuitenkaan tarvittu, sillä se olisi voinut tehdä vain enemmän vahinkoa.

Mitään kammoja loukkaantumisesta ei jäänyt.

– Olen tietenkin väsynyt siihen, että muutamassa ottelussa on sattunut sillä lailla, että oikea käsi menee rikki, Helenius toteaa.

– Oli vaikea motivoida itsensä ja saada taas uutta tuulta alleen, hän jatkaa.

”Haluan näyttää, että osaan vielä nyrkkeillä”

Helenius on lenkkeillyt ahkerasti saadakseen lisää kestävyyttä ja keskittynyt jalkojensa voimaan tekemällä paljon kyykkyjä.

– Olen valmentajani kanssa panostanut tosi paljon nyrkkeilyyn. Teemme kaikkemme, että parannamme koko ajan.

Helenius voitti vuosikymmenen alkupuolella Euroopan mestaruuden ja oli lähellä läpimurtoa maailman huipulle. Viime vuosina hänen uraansa ovat varjostaneet loukkaantumiset. Moni nyrkkeilyfani pohtii, onko Helenius jo menneen talven lumia.

– Kaikilla pitää olla oma mielipide ja jos he miettivät noin, niin miettikööt. Ei se minua haittaa. Toivottavasti löytyy vielä faneja, Helenius sanoo.

Olavinlinnassa odottava Bihautsou-ottelu on Heleniuksen toinen kamppailu tänä vuonna. Jatkosta ei ole tietoa, sillä hän sanoo etenevänsä elämässään vain ottelu kerrallaan.

– Yritän keskittyä pelkästään tähän otteluun. Haluan näyttää, että minä vielä osaan nyrkkeillä, Helenius päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt