Nyrkkeily

Robert Heleniuksen seuraava ottelu varmistui – mahdollisuus maksaa kalavelkoja

Julkaistu:

Ammattinyrkkeily
ISTV näyttää Edis Tatlin ja Robert Heleniuksen tähdittämän nyrkkeilyillan.
Suomen paras raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius palaa kehään 11. elokuuta Olavinlinnassa. Helenius, 34, kohtaa valkovenäläisen Juri Bihautsoun, 31, kuusieräisessä ottelussa.

Helenius kohtasi Bihautsoun myös edellisessä ottelussaan maaliskuussa. Ottelusta jäi suomalaiselle paljon hampaankoloon, vaikka hänet julistettiin voittajaksi hajaäänituomiolla.

Heleniuksen oikea käsi murtui ottelun alussa, ja Bihautsou näytti hallitsevan kehätapahtumia suurimman osan kahdeksaneräisestä kamppailusta.

– On hieno fiilis päästä ottelemaan taas. Sen verran harmittaa se edellinen matsi, että on pakko ottaa uusinta. Viimeksi nyrkkeilemisestä meni kaikki ilo, kun tuntui kuin joku olisi iskenyt vasaralla käteen aina, kun löin oikealla, Helenius kertoo järjestäjien tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Käteni on parantunut hyvin. Se on kestänyt ongelmitta kaikki säkkitreenit ja sellaiset.

Bihautsou on otellut kerran sitten maaliskuun. Hän hävisi Turkissa kuudennen erän tyrmäyksellä alemman raskaan sarjan ottelussa paikalliselle sankarille Huseyin Cinkaralle.

– Bihautsou on ihan ok kaveri, vaikka ei sillä ole tyrmäysvoimaa. Sanotaanko näin, ettei se ole mikään helppo vastustaja, mutta olen kohdannut paljon vaarallisempiakin, Helenius sanoo.

– Elokuussa korjaan selvän ja kovan voiton. Bihautsou on kovapäinen kaveri, ja olisi hyvä saada vähän eriä alle, joten en lähde spekuloimaan, tuleeko tyrmäystä tai missä erässä. Mutta selvä voitto tulee.

Titteliottelu seuraavaksi?

Heleniuksella ei ole varaa hävitä, sillä hänet on nimetty haastajaksi otteluun avoimesta EU:n mestaruudesta. Toista haastajaa etsitään parhaillaan. Heleniuksen manageri Markus Sundman uskoo, että kamppailu EU-tittelistä on vuorossa Bihautsou-ottelun jälkeen.

– Toivotaan näin. Se on kiikarissa.

Mikäli Helenius häviää Bihautsoulle, menettää hän EU:n mestaruusottelun.

Olavinlinnan nyrkkeilyillan pääottelussa Edis Tatli puolustaa kevyen sarjan Euroopan mestaruuttaan ranskalaista ykköshaastajaansa Marvin Petit’tä vastaan.

Tatlin ja Heleniuksen otteluiden lisäksi illassa nähdään kaksi tai kolme muuta ammattinyrkkeilyottelua sekä kolme amatööriottelua.

ISTV näyttää tapahtumaan kokonaisuudessaan suorana ja maksutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt