Euroopan mestari Elina Gustafsson ylistää vuolaasti Emmi-rakastaan: ”Hän on ihana pakkaus” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Euroopan mestari Elina Gustafsson ylistää vuolaasti Emmi-rakastaan: ”Hän on ihana pakkaus”

Rakkaus vapautti Elina Gustafssonin Euroopan mestaruuden arvoiseen vireeseen.

14.6.2018 12:54

Elina Gustafsson ottelee usein suojaus alhaalla, mutta nyt se on täysin levällään. Vaalea nainen pääsee syöksymään Gustafssonin syliin.

Yllä video Gustafssonin paluusta Suomeen.

Tiukka sidonta vaihtuu pian helläksi suudelmaksi.

Gustafssonin kaulassa roikkuu kaksi kultaa. Sofiassa tuli yksi Euroopan mestaruudesta, Helsinki-Vantaan lentokentällä toinen rakkaudesta.

Emmi Asikainen on tullut Tampereelta vastaanottamaan tyttöystäväänsä. Iso osa Gustafssonin, 26, mestaruudesta kuuluu hänelle.

– Hän on antanut nyrkkeilyyni todella paljon, vaikkei ymmärräkään nyrkkeilystä mitään, Gustafsson sanoo.

– Kun astun kehään, en ajattele enää että minun on pakko voittaa. En määrittele identiteettiäni enää nyrkkeilyn kautta. Kävi miten kävi, Emmi rakastaa minua. Se on vapauttava tunne.

Emmi Asikainen (oik.) oli lentokentällä vastassa Elina-rakastaan.­

Sofian EM-kehässä todella esiintyi vapautunut Gustafsson. Hän nyrkkeili kaikki neljä otteluaan rennon tyylikkäästi, vastustajiaan luovasti jallittaen. Tuloksena oli sarjan 69 kiloa mestaruus.

– Löysin EM-kisoissa oman juttuni. Sain flow’n päälle. Ymmärsin, mikä on oma asentoni ja mitä teen kehässä. Minun ei tarvitse yrittää tehdä kaikkea, mitä osaan. Riittää, kun muutama palikka on kunnossa.

Gustafsson voitti MM-pronssia 2016 mutta kohtasi sen jälkeen suuria vaikeuksia. Jatkuva painontarkkailu sekoitti hänen elimistönsä, ja nyrkkeilijä koki kotikaupunkinsa Porin ilmapiirin ahdistavaksi.

Viime vuoden alussa Gustafsson muutti Tampereelle ja liittyi Maarit Teurosen valmennukseen. Teuronen valmentaa myös sarjan 60 kiloa tuoretta Euroopan mestaria Mira Potkosta.

Muutto mullisti Gustafssonin elämän.

– Olen löytänyt elämääni muutakin kuin nyrkkeilyn. Hyvinvointi on tärkeää myös nyrkkeilyn kannalta.

Löydöistä tärkein on Emmi. Tamperelainen kampaaja otti Gustafssoniin yhteyttä sosiaalisen median välityksellä vuosi sitten.

– Hän on ihan mun vastakohtani. Minä olen nopea, hän on hidas, Gustafsson kuvailee.

– Rauhallisuus, positiivisuus, elämänmyönteisyys... Hän on ihana pakkaus.

Luitko jo nämä?