Nyrkkeily

Kuvat: Robert Heleniuksen isä marssi oikeussaliin koiransa kanssa – oikeuden puheenjohtaja perui käsittelyn

Julkaistu:

Nyrkkeily
Karl Heleniusta koskevia rikossyytteitä oli tarkoitus käsitellä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa torstaina. Istuntoa kuitenkin lykättiin, koska Helenius ei saanut tuoda koiraansa oikeussaliin.
Nyrkkeilijä Robert Heleniuksen isä Karl Helenius, 67, saapui oikeuteen torstaiaamuna 55-kiloisen amerikanbulldogginsa kanssa.

Heleniusta syytetään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vammantuottamuksesta ja järjestysrikkomuksesta. Syytteet ovat peräisin rajusta koirakärhämästä, joka tapahtui Porvoon Huhtisissa 29. toukokuuta 2016.

Syytteitä ei kuitenkaan käsitelty torstaina, koska käräjäoikeuden puheenjohtaja päätti, ettei koira saa olla mukana oikeussalissa. Helenius oli eri mieltä.

Helenius kertoi varmistaneensa asian etukäteen poliisilta, mutta puheenjohtajan mielestä on itsestään selvää, ettei Heleniuksen koiran tarvitse olla mukana salissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käräjäoikeuden puheenjohtaja sanoi, ettei syytteessä ole kyse koiran toiminnasta. Helenius toi koiran mukanaan näyttääkseen, ettei Boomer-niminen koira olisi voinut purra naista, kuten hän väittää. Heleniuksen mukaan naista puri hänen oma koiransa.

– Jos se (minun) koira olisi purrut sitä naista, niin siinä (ranteessa) olisi ollut enemmän kuin kaksi pientä hampaanreikää. Sen takia otan koiran todistajaksi huomenna (torstaina) oikeuteen, koska haluan näyttää, millainen hammaskalusto koirallani on, Helenius sanoi jo keskiviikkona Ilta-Sanomille.

Ennen torstain istunnon alkamista Helenius oli varma, että koira saa olla mukana oikeussalissa.

– Tässä se ”tappajakoira” tulee. Katsokaa nyt, se on lempeä kuin mikä, Helenius sanoi kävellessään koiransa kanssa oikeustalon aulaan.


Syytteitä on tarkoitus käsitellä uudelleen 15. elokuuta. Oikeuden puheenjohtaja määräsi, että Heleniuksen tulee saapua silloin paikalle ilman amerikanbulldoggiaan.

– Tämä on ihan pelleilyä. Aion vielä hakea lupaa kirjallisesti, koska Boomer on niin keskeinen todistuskappale, Helenius sanoi ennen poistumistaan.

Vammantuottamuksesta voidaan tuomita sakkoja tai enintään puoli vuotta vankeutta. Järjestysrikkomuksesta rangaistuksena on rikesakko.