Nyrkkeily

Robert Heleniuksen isän amerikanbulldoggin hyökkäys aiheutti oikeusjutun – tältä näyttää 55-kiloinen ”maailman kiltein” Boomer

Julkaistu:

Nyrkkeily
Ammattinyrkkeilijä Robert Heleniuksen isä Karl Helenius joutuu oikeuteen koiransa hyökkäyksen takia. Hän itse kuvailee koiraansa maailman kilteimmäksi.
IS uutisoi eilen tiistaina rajusta koirakärhämästä, joka tapahtui Porvoon Huhtisissa 29.5.2016.

Ammattinyrkkeilijä Robert Heleniuksen isä Karl joutuu koiraepisodista oikeuteen torstaina 14.6. Häntä syytetään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vammantuottamuksesta ja järjestysrikkomuksesta.

Syytteet kiistävä Karl Helenius kuvailee Boomer-nimistä amerikanbulldoggiaan maailman kilteimmäksi koiraksi. Se on varsin kookas, painoa noin 5-vuotiaalla uroskoiralla on 55 kiloa.

– Se on kuin nallekarhu. Se on jokaisen koiran kanssa erittäin ystävällinen. Se ei haasta riitaa. Se on kiltti ihmisille ja tulee kaikkien ihmisten kanssa toimeen, 67-vuotias Karl Helenius väittää Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Latviasta tuotu koira

Hän hankki valkoisen, isopäisen koiran Latvian Riikasta, kun se oli noin puolen vuoden ikäinen.

– Kaikki, jotka ovat sen kohdanneet, ovat ihastuneet siihen täysin, poikansa nyrkkeilyvalmentajanakin toiminut Helenius jatkaa.

Mutta miksi Boomer joutui pari vuotta sitten tilanteeseen, jota puidaan huomenna oikeudessa?

Helenius kertoo, että hän oli kouluttamassa koiraansa, mutta koulutushihna katkesi, ja koira pääsi irti. Boomer-koira tepasteli kohti pariskuntaa, jolla oli oma koira.

Helenius väittää, että pariskunta olisi mennyt hysteeriseksi. Heleniuksen mukaan tämän taustalla oli, että lähiasutusalueella olisi levitelty vuosien saatossa juoruja, joiden mukaan Heleniuksilla olisi ollut ”tappajakoiria”.

– Nekin ovat olleet maailman kultaisimpia koiria, Helenius toteaa aikaisemmista koiristaan.

Koira säikähti

Heleniuksen mukaan hänen koiransa lopulta säikähti pariskunnan panikointia. Vaikka amerikanbulldoggit ovat perheen parissa kilttejä, vaaran uhatessa ne ovat valmiita suojautumaan ja puolustautumaan. Rotua on käytetty muun muassa metsästykseen ja vahtikoirana.

– Koirani kävi vain haistelemassa, mutta tämä nainen meni aivan hysteeriseksi. Hän alkoi potkia ja lyödä ja hänen oma koiransa meni paniikkiin, Helenius sanoo.Lopulta Boomer puri naisen koiraa. Nainen kertoi tiistaina IS:lle, ettei hän ehtinyt tehdä tilanteessa mitään. Hän kertoi ”jähmettyneensä” paikoilleen.

– Se mun koira ei ehtinyt edes reagoida. Se (Heleniuksen) koira kävi suoraan mun koiran kurkkuun kiinni, nainen sanoi.

Raju yhteenotto

Naisen mukaan hän lensi koiransa mukana maahan. Hän yritti miehensä kanssa saada koiria toisistaan irti. Heleniuksen mukaan naisen mies potkaisi hänen koiraansa takaapäin.

– Se (potkiminen) ei auta, koska koirarotu on jalostettu siihen, että se metsästää villisikoja. Sen kipukynnys on niin korkea, että vaikka siltä potkaisisi munat kaulaan asti, se ei päästä irti, Helenius toteaa.

Rikossyytteessä on siitä kyse, että tässä hässäkässä Heleniuksen koira olisi väitteen mukaan purrut naista ranteeseen. Helenius kiistää tämän. Hänen mukaansa naista puri hänen oma koiransa.

– Jos se (minun) koira olisi purrut sitä naista, niin siinä (ranteessa) olisi ollut enemmän kuin kaksi pientä hampaanreikää. Sen takia otan koiran todistajaksi huomenna (torstaina) oikeuteen, koska haluan näyttää, millainen hammaskalusto koirallani on, Helenius toteaa.

– Mä olisin lopettanut samana päivänä sen koiran, jos olisin ollut varma, että hän olisi purrut ketään ihmistä. Mä en pitäisi päivääkään, tuntiakaan, sellaista koiraa, joka puree ilman syytä ihmistä, Helenius sanoo.

Tilanne raukeaa

Lopulta Helenius saapui tilanteeseen paikalle ja irrotti koirat toisistaan.

– Mä pääsin tilanteeseen vähän myöhässä. Mä kaaduin taaksepäin molemmat koirat sylissä. Ja mä jouduin pitämään, että se koira ei pure minua naamaan, Helenius sanoo.

Hetken päästä tilanteeseen tuli myös Heleniuksen toinen koira, joka oli sekarotuinen. Heleniuksen väitteen mukaan myös tämä koira olisi saanut hässäkässä osumia. Lopulta tilanne rauhoittui. Sekarotuinen koira jouduttiin myöhemmin lopettamaan.

Nainen kuvaili tapahtunutta IS:lle järkyttäväksi.


– Se on ollut mun elämäni rankin kokemus. Ranteeseen ei tullut onneksi pahaa vammaa. Koira sai useita vammoja kaulan ja pään seudulle. Eläinlääkäri sanoi, että paksu turkki koiran kaulan ympärillä pelasti, ettei käynyt pahemmin. Mulle toi koira on kaikki kaikessa, nainen sanoi kyynelehtien.

– Ja kaikkein pahinta on se, ettei hän (Helenius) ole pyytänyt edes anteeksi, nainen sanoi.

Helenius itse luonnehtii tapausta IS:lle ”valitettavaksi”. Nykyään Heleniuksen Boomer-koira on hänen tuttavallaan Helsingissä. Heleniuksen mukaan koira ontuu saamiensa potkujen takia. Helenius olisi halunnut viedä koiraansa näyttelyihin ulkomailla, mutta vamman takia se ei onnistu.

– Se ei kävele kunnolla, Helenius kertoo.

Fakta

 67-vuotiasta Karl Heleniusta syytetään vammantuottamuksesta ja järjestysrikkomuksesta, jotka tapahtuivat Porvoossa 29.5.2016. Hän kiistää syytteet.

 Vammantuottamukseen syyllistyy se, joka huolimattomuudellaan aiheuttaa toiselle ruumiinvamman tai sairauden, joka ei ole vähäinen.

 Vammantuottamuksesta voidaan tuomita sakkoja tai enintään puoli vuotta vankeutta. Järjestysrikkomuksesta rangaistuksena on rikesakko.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt