Nyrkkeily

Suomen naiset ottivat kaksi EM-kultaa samana päivänä – nyrkkeilypomo kertoo, mikä sen mahdollisti

Julkaistu:

Nyrkkeily
Nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Tomi Korpinen oli riemuissaan historiallisesta EM-päivästä.
Bulgarian EM-kehässä vietettiin tiistaina historiallista suomalaisiltaa, kun sekä Mira Potkonen että Elina Gustafsson iskivät amatöörisarjojensa Euroopan mestareiksi.

Potkonen, 37, voitti 60-kiloisten sarjan finaalissa Venäjän Anastasia Beliakovan. 26-vuotias Gustafsson päihitti 69-kiloisten sarjan loppuottelussa venäläisen Jaroslava Jakushninan.

Tiukkoja otteluja seurasi koti-Suomessa myös Nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Tomi Korpinen. Kyseessä oli lajivaikuttajallekin erityinen päivä, sillä koskaan ennen Suomeen ei ole tullut kahta nyrkkeilyn Euroopan mestaruutta samana päivänä.

– Tarmo Uusivirta taisi ottaa viimeisimmän EM-kullan vuonna 1979. Nyt niitä tuli sitten kaksi, Korpinen riemuitsi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Miralle ja Ellulle tämä on tietysti hienoa, mutta tämä on mahtava juttu myös suomalaiselle nyrkkeilylle ja lajiliitollemme. Molemmilla oli vielä finaalissa vastassa kovatasoiset venäläisurheilijat.

Korpinen kuvailee Potkosta ja Gustafssonia ”huikeiksi urheilijoiksi” ja nostaa esiin tekijän, jota pitää erityisen tärkeänä arvokisamenestyksen taustalla.

– Valmentaja Maarit Teuroselle kuuluu iso kiitos. Hän on mahdollistanut naisten menestyksen, Korpinen sanoo.


Teuronen on valmentanut Potkosta useita vuosia, Gustafssonin hän otti siipiensä suojiin keväällä 2017.

– Maaritilla on pitkä ja vakuuttava nyrkkeilytausta. Lisäksi hän on hemmetin hyvä valmentaja, Korpinen kehuu.

– Hän on hyvä ihmistuntija ja -johtaja. Hän ei luule osaavansa kaikkea, vaan hakee parhaat mahdolliset avut esimerkiksi ravintopuolen asioissa. Hän hakee myös koko ajan uutta oppia maailmalta ja vie naisnyrkkeilijöitä eri paikkoihin kehittymään. Hän muistuttaa monella tavalla nykypäivän huippujohtajia.

Myös lisääntynyt taloudellinen tuki on ollut isossa roolissa, kun suomalaisista naisnyrkkeilijöistä on kasvatettu kansainvälisiä menestyjiä.

– On tärkeää, että Maarit pystyy panostamaan tällä hetkellä valmennukseen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön tukemana. Ennen Rion olympialaisia hän teki sitä omalla ajallaan vapaaehtoisesti, Korpinen kertoo.

– Huippu-urheiluyksikön tulella on ollut iso merkitys. Onhan siinä kaksi olympialaisten vahvaa mitalisuosikkia. Heihin on vähän pakko uskoakin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt