Nyrkkeily

Suomen naiset ottivat kaksi EM-kultaa samana päivänä – nyrkkeilypomo kertoo, mikä sen mahdollisti

Julkaistu:

Nyrkkeily
Nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Tomi Korpinen oli riemuissaan historiallisesta EM-päivästä.
Bulgarian EM-kehässä vietettiin tiistaina historiallista suomalaisiltaa, kun sekä Mira Potkonen että Elina Gustafsson iskivät amatöörisarjojensa Euroopan mestareiksi.

Potkonen, 37, voitti 60-kiloisten sarjan finaalissa Venäjän Anastasia Beliakovan. 26-vuotias Gustafsson päihitti 69-kiloisten sarjan loppuottelussa venäläisen Jaroslava Jakushninan.

Tiukkoja otteluja seurasi koti-Suomessa myös Nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Tomi Korpinen. Kyseessä oli lajivaikuttajallekin erityinen päivä, sillä koskaan ennen Suomeen ei ole tullut kahta nyrkkeilyn Euroopan mestaruutta samana päivänä.

– Tarmo Uusivirta taisi ottaa viimeisimmän EM-kullan vuonna 1979. Nyt niitä tuli sitten kaksi, Korpinen riemuitsi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Miralle ja Ellulle tämä on tietysti hienoa, mutta tämä on mahtava juttu myös suomalaiselle nyrkkeilylle ja lajiliitollemme. Molemmilla oli vielä finaalissa vastassa kovatasoiset venäläisurheilijat.

Korpinen kuvailee Potkosta ja Gustafssonia ”huikeiksi urheilijoiksi” ja nostaa esiin tekijän, jota pitää erityisen tärkeänä arvokisamenestyksen taustalla.

– Valmentaja Maarit Teuroselle kuuluu iso kiitos. Hän on mahdollistanut naisten menestyksen, Korpinen sanoo.


Teuronen on valmentanut Potkosta useita vuosia, Gustafssonin hän otti siipiensä suojiin keväällä 2017.

– Maaritilla on pitkä ja vakuuttava nyrkkeilytausta. Lisäksi hän on hemmetin hyvä valmentaja, Korpinen kehuu.

– Hän on hyvä ihmistuntija ja -johtaja. Hän ei luule osaavansa kaikkea, vaan hakee parhaat mahdolliset avut esimerkiksi ravintopuolen asioissa. Hän hakee myös koko ajan uutta oppia maailmalta ja vie naisnyrkkeilijöitä eri paikkoihin kehittymään. Hän muistuttaa monella tavalla nykypäivän huippujohtajia.

Myös lisääntynyt taloudellinen tuki on ollut isossa roolissa, kun suomalaisista naisnyrkkeilijöistä on kasvatettu kansainvälisiä menestyjiä.

– On tärkeää, että Maarit pystyy panostamaan tällä hetkellä valmennukseen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön tukemana. Ennen Rion olympialaisia hän teki sitä omalla ajallaan vapaaehtoisesti, Korpinen kertoo.

– Huippu-urheiluyksikön tulella on ollut iso merkitys. Onhan siinä kaksi olympialaisten vahvaa mitalisuosikkia. Heihin on vähän pakko uskoakin.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Jane Fonda menetti äitinsä 12-vuotiaana – sai tietää karun totuuden kuolemasta vasta vuosien kuluttua: ”Kestää kauan päästä irti syyllisyydestä”
   Viihde
  3. Ruokakauppaketju alkoi toteuttaa asiakkaiden outojakin toiveita: ”Jo yhden ihmisen toive riittää”
   Taloussanomat
  4. Suorapuheinen F1-legenda arvioi Räikkösen syrjäyttämistä Ferrarilta – ”Minun pitää kysyä itseltäni yksi kysymys”
   Formula 1
  5. Suora lähetys klo 8.30: Iso kauppakeskus Redi avautuu Helsingissä, ensimmäiset ihmiset menevät ostelemaan asioita
   Taloussanomat
  6. Seitsemänkymppinen muistisairas nainen katosi Hausjärvellä – mukana punavalkoinen lippu
   Kotimaa
  7. Pojan kuolema liikuntatunnilla: Sydänlääkärit julkaisivat vakavan varoituksen – ”Johtaa pelkoihin vaativampaa liikuntaa kohtaan ”
   Kotimaa
  8. ”Ainoa mitä kouluaikana inhosin” – kouluruoissa on inhokkinsa ja suosikkinsa, mutta kuunnellaanko nuoria?
   Ajankohtaista
  9. Leijonasydän avasi tien tähtiin: näin Pääkkösen, Franzénin, Birnin ja Karukosken ura ulkomaille on sen jälkeen edennyt
   TV & elokuvat
  10. Tunti sitten
  11. Lentopalloliitto mokasi nololla tavalla – vastustaja tiesi MM-ottelun valtavan panoksen, Suomi oli pihalla säännöistä!
   Lentopallo
  12. Halla-aholta viiltävä analyysi Soinin aborttikohusta Alman tentissä: ”Tietoisesti provosoitua poliittista teatteria”
   Politiikka
  13. Näytä lisää