Nyrkkeily

Robert Heleniuksen isä joutuu oikeuteen 55-kiloisen koiransa hyökkäyksestä – ”He muuttuivat hysteerisiksi”

Julkaistu:

Rikos
Nyrkkeilijä Robert Heleniuksen isää Karl Heleniusta syytetään vammantuottamuksesta ja järjestysrikkomuksesta. Rikossyytteiden taustalla on raju koirakärhämä, joka tapahtui Porvoossa.
Karl Helenius kertoo IS:lle, että tapahtumat saivat alkunsa siitä, kun hänen koiransa pääsi irti Porvoon Huhtisissa 29.5.2016.

– Koulutushihna katkesi ja tämä minun koirani käveli sinne hänen (naisen) koiran luo ja se halusi moikata, Helenius sanoo IS:lle.

Heleniuksen näkemyksen mukaan toisen koiran omistajat menivät kuitenkin täysin hysteerisiksi. Heleniuksen amerikanbulldoggi on kookas, noin 55-kiloinen koira.

– He eivät ymmärtäneet, että koirani tuli vain haistelemaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– He muuttuivat hysteerisiksi, sanoo Helenius, joka on toiminut muun muassa poikansa Robertin nyrkkeilyvalmentajana.

Nainen kertoo IS:lle, että hän jähmettyi paikalleen, kun hän näki Heleniuksen koiran tulevan.

– Kävelimme mieheni ja koiran kanssa kävelytiellä. Kun lähestyimme (talon) pihaa, näin liian myöhään, että iso valkoinen koira lähestyi vapaana.

– Mä oikeastaan jähmetyin paikalleni, kun mä näin, että se lähestyy, koska en mä voinut siinä tilanteessa tehdä mitään, nainen toteaa.

Heleniuksen mukaan hänen koiransa säikähti ihmisten panikointia, minkä takia hänen koiransa kävi naisen koiraan kiinni.

– Hänen koiransa panikoitui, ja minun koirani otti sitten kiinni, Helenius sanoo.

Naisen mukaan hänen koiransa ei ehtinyt edes reagoimaan.

– Se mun koira ei ehtinyt edes reagoida. Se (Heleniuksen) koira kävi suoraan mun koiran kurkkuun kiinni, nainen sanoo.

Nainen kertoo, että hän lensi maahan.

– Mulla oli koira hihnassa ja lensin maahan. Ja olin siinä kohtaa ihan paniikissa. Kun yritin irrottaa sitä toista koiraa, niin siinä yhteydessä se (Heleniuksen) koira osui minua ranteeseen. Se otti mua ranteesta kiinni. Minä ja mieheni emme saaneet koiraa irti, nainen sanoo.

Lopulta Helenius ehti paikalle.

– Jouduin irrottamaan koirani hänen koirastaan, koska sillä oli lukituspurenta.

– Mä pääsin tilanteeseen vähän myöhässä. Mä kaaduin taaksepäin molemmat koirat sylissä. Ja mä jouduin pitämään, että se koira ei pure minua naamaan, Helenius sanoo.

Helenius onnistui irrottamaan koirat toisistaan. Häntä syytetään vammantuottamuksesta ja järjestysrikkomuksesta. Hän kiistää syytteet.

– Väittämän mukaan minun koirani olisi purrut tätä naista, mutta se oli mahdottomuus, koska minun koiralla oli suu täynnä.

– Se oli hänen oma koiransa, joka puri, Helenius väittää.

Syytteitä on tarkoitus käsitellä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa torstaiaamuna. Syyttäjä ei halunnut kommentoida asiaa IS:lle tiistaina.

Nainen kuvailee parin vuoden takaisia tapahtumia rankoiksi.

– Se on ollut mun elämäni rankin kokemus. Ranteeseen ei tullut onneksi pahaa vammaa. Koira sai useita vammoja kaulan ja pään seudulle. Eläinlääkäri sanoi, että paksu turkki koiran kaulan ympärillä pelasti, ettei käynyt pahemmin. Mulle toi koira on kaikki kaikessa, nainen sanoo kyynelehtien.

– Ja kaikkein pahinta on se, ettei hän (Helenius) ole pyytänyt edes anteeksi, nainen sanoo.