Nyrkkeily

Historiallinen nyrkkeilyn EM-tuplakulta Suomeen? Gustafsson pehmitti jo tutun vastustajan: ”Nyt se on sekaisin”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Mira Potkonen ja Elina Gustafsson iskevät tiistaina EM-kullasta.
Nyrkkeilyn EM-turnauksessa isketään tiistaina suomalaista historiaa.

Kultamitaleista taistelee peräti kaksi suomalaista naisnyrkkeilijää: Kahden vuoden takainen olympiapronssimitalisti Mira Potkonen 60-kiloisissa ja vuoden 2016 MM-pronssimitalisti Elina Gustafsson 69-kiloisissa.

Potkonen kaatoi semifinaalissa irlantilaisen Kellie Harringtonin hajaäänin ja otti näin 47. peräkkäisen voittonsa. Edellinen tappio tuli vuoden 2016 EM-finaalissa.

– Ottelu parani loppua kohden. Mira aloitti turhan passiivisesti mutta lisäsi sitten tempoa ja sai loppua kohti hyviä kovia osumia. Viimeinen erä olikin meille, eli ottelu meni nousujohteisesti, molempien suomalaisten valmentaja Maarit Teuronen analysoi Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Elina Gustafsson varmisti uransa ensimmäisen EM-finaalipaikan kaatamalla Italian Assunta Canforan kaikin tuomariäänin. Vastustaja oli tuttu Gustafssonille.

– Olen nahissut hänen kanssaan kerran aiemmin. Oltiin myös valmistavalla leirillä Italiassa. Tiesin, että on hän kova lyömään, ja minä olen kova lyömään. Tykätään siitä molemmat, ja siltä se varmaan näyttikin, Gustafsson naureskeli ottelun jälkeen.

– Onneksi sain painavammat ja selkeämmät osumat. Sain kovia osumia vartaloon ja siten väsytettyä hänet. Kun sain vielä takimmaisella iskun päähän, ajattelin, että nyt se on sekaisin. Sai hyvin itsensä vielä kasattua.


Finaaleissa on luvassa Suomi–Venäjä-maaottelu. Potkonen kohtaa tiistain finaalissa Anastasia Beljakovan, jolle hän hävisi MM-välierässä 2016 ja jonka kanssa hän jakoi Rion olympiapronssin.

Gustafssonia vastaan asettuu Jaroslava Jakushina, joka on aiemmin otellut 75-kiloisissa.

– Hän ei ole yhtään tuttu. En ole ikinä edes sparrannut hänen kanssaan, Gustafsson kertoo.

Teuronen määrittelee Jakushinan tarkaksi ottelijaksi, joka on kuitenkin todella avonainen.

Millä aseilla Gustafsson aikoo tehdä ensimmäisestä EM-mitalistaan kultaisen?

– Jakushina on aika rentona ja pitää käsiä alhaalla. Hän ei siis ota iskuja hirveästi suojaukseen vaan ottaa ne vastaan. Lähdetään nopeudella, nopeilla iskuilla ja aktiivisuudella eteenpäin, Gustafsson miettii.

Kävi finaaleissa miten tahansa, suomalaisten saavutus on jo tässä vaiheessa komea. Valmentaja Teuronen uskaltaa kehua jo hiukan suojattejaan.

– Pakko myöntää, että hienolta tuntuu. Ollaan tehty paljon ja määrätietoisesti töitä tämän eteen. On hienoa poimia nyt niitä hedelmiä.

Bulgarian Sofiassa järjestettävän EM-turnauksen tiistain finaalit alkavat klo 17.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt