Nyrkkeily

Eva Wahlström sai luovuudenpuuskan, ruokapöydällä ei ole syöty nyt kuukauteen – ”Ihmiset hullaantuivat”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Eva Wahlströmin taulut viedään käsistä.
Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen ruokapöydällä ei ole syöty kuukauteen. Nyrkkeilijäpariskunnan keittiö on muuttunut ateljeeksi.

– Yhtenä päivänä levitin keittiön pöydälle räsymaton, Wahlström kertoo.

– Minulla on ollut liian paljon nyrkkeilyä, on ollut hyvä maalata välillä.

Wahlström puolusti MM-titteliään menestyksekkäästi viikko sitten. Harjoittelujakso otteluun Melissa St. Viliä vastaan oli pitkä ja rankka. Maalaaminen antoi vastapainoa.

Kyseessä ei ole aivan uusi innostus, sillä Wahlström maalasi lapsuudessaan paljon. Harrastus jäi koulun ja nyrkkeilyn viedessä ajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nykyisin Wahlström opiskelee Aalto-yliopistossa tila- ja kalustesuunnittelua. Opintoihin on kuulunut myös maalaamista, ja into heräsi uudelleen.

Tuorein luovuudenpuuska on synnyttänyt kymmenkunta akryylimaalausta. Niistä useimmat Wahlström on myynyt, ja lisää tilaustöitä on valmistumassa.

– Ihmiset hullaantuivat. On tullut vaikka kuinka paljon pyyntöjä.

Wahlström purkaa kankaalle tunteitaan.

– Oma värimaailmani on räiskyvän puna-oranssi, jossa on aika paljon tummaa seassa. Tilauksesta olen tehnyt muitakin värejä.

Wahlström jatkoi maalaamista heti MM-ottelunsa jälkeen. Maalauksen värimaailma oli normaalista poiketen vaalea. Se heijasti ottelun jälkeistä helpotusta.

Nyrkkeilijä kertoo olevansa maalaamisessa täydellisyyden tavoittelija.

– Teen ja teen ja teen, kunnes saavutan tietynlaisen tasapainon. Sitä ei voi selittää. Värien pitää istua.

Wahlström ei vielä tiedä, milloin hänen maalauksiaan nähdään näyttelyssä.

– Nyrkkeily vaatii niin sairaan määrän duunia. Tuntuu hassulta tuoda esille jotain, jonka saavuttaminen ei satu, harmita tai väsytä yhtään.

Wahlström uskoo ansaitsevansa elantonsa käsillään myös nyrkkeilyuransa jälkeen. Vastustajan kasvojen sijaan hän suunnittelee muotoilevansa huonekaluja ja koruja tai maalaavansa.

Vielä on kuitenkin otteluita voitettavana ja neniä muotoiltavana. Seuraavan kerran Wahlström nousee kehään todennäköisesti ensi syksynä. Kevään ottelutarjouksen nyrkkeilijä joutui torjumaan, sillä hänen jalkansa leikattiin tällä viikolla.

– Pikkuvarpaan luun nivel on löystynyt, ja se on aiheuttanut kipua jalan ulkosyrjään. En ole voinut käyttää nyrkkeilykenkiä harjoituksissa. Kolmeen viime otteluuni jalka puudutettiin, jotta voin laittaa nyrkkeilykengän jalkaan, Wahlström kertoo.

Lääkäri määräsi Wahlströmille nyrkkeilykieltoa kuusi viikkoa, mutta maalaaminen on edelleen sallittua. Se tarkoittaa, että nyrkkeilijäpariskunta nauttii ateriansa lattialla jatkossakin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt