Nyrkkeily

Eva Wahlströmin hymy hyytyi mutta kantti kesti

Julkaistu:

Ammattinyrkkeily
Eva Wahlströmiä odottaa tyrmääjä Ranskasta, kirjoittaa Mikko Marttinen.
Ennen ottelua Eva Wahlströmillä ja hänen haastajallaan Melissa St. Vilillä oli hauskaa. Persoonalliset naiset nauroivat iloisesti toistensa jutuille tiedotustilaisuudessa ja tervehtivät toisiaan lämpimästi kehässä.

Mutta kun MM-ottelun kymmenes ja viimeinen erä alkoi, Wahlström ei enää hymyillyt. Hänen kasvoillaan oli kaksi veristä ruhjetta ja lihaksissaan raju annos maitohappoa.

Vastakkaisesta nurkasta katsoi St. Vil – edelleen virne kasvoillaan.

Haitilais-yhdysvaltalainen haastaja osoittautui kehässä juuri niin vaaralliseksi vastustajaksi kuin häntä oli etukäteen kehuttu. Wahlström hallitsi ottelun avauspuoliskoa suorillaan, mutta viiden erän jälkeen St. Vil päätti lopettaa nyrkkeilyn ja aloittaa tappelun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Siinä Brooklynin kasvatti oli Loviisan naista parempi.

Wahlströmin kantti ei kuitenkaan pettänyt. Hän pääsi kamppailuun vielä takaisin mukaan, eikä suomalaisen niukkaa pistevoittoa voi pitää kotikehätuomiona.

Tyrmääjä Ranskasta

Ottelu oli yksi Wahlströmin uran viihdyttävimmistä. Hänen mestaruuskaudellaan vain Anahi Esther Sanchez on pystynyt tarjoamaan yhtä kovan vastuksen. Wahlströmin onneksi St. Vil ei lyönyt yhtä kovaa kuin Sanchez.

– Kun Anahi iski, näin tähtiä. Melissan iskut olivat raskaita, Wahlström kuvaili eroa.


Wahlströmin sarjassa on yksi nyrkkeilijä, jonka iskut ovat vieläkin kovempia. Ranskalainen Maiva Hamadouche tyrmäsi Sanchezin vuosi sitten. Hänen ja Wahlströmin kohtaaminen sarjan kiistattoman kuningattaren tittelistä olisi herkkupala.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sitä ennen Wahlström saattaa vierailla Keski-Aasiassa. Hän kertoi ottelun jälkeen harkitsevansa Kazakstanista tullutta tarjousta ottelusta Firuza Sharipovaa vastaan. Siinä ottelussa Wahlström olisi suosikki.

Viihdyttävä ilta

Perjantain tapahtuma oli Wahlströmin debyytti promoottorin roolissa. Hän on osakkaana F4L-yhtiössä, joka otteluillan järjesti.

Ilta oli erittäin onnistunut. Täysi Kulttuuritalo, 1 300 katsojaa, näki jännittäviä ja dramaattisia otteluita läpi illan. Suomalainen ammattinyrkkeilyväki on viimein tajunnut, että tasaiset otteluparit ovat viihdyttävämpiä kuin kotikehän iskijät pahoinpitelemässä itäeurooppalaisia matkamiehiä.

Eilinen oli hyvä alku lajin maineen palautukselle. Wahlströmillä on jälleen aihetta hymyyn.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt