Nyrkkeily

Kehätytöt saavat väistyä – SM-nyrkkeilyn kyltinkantajat vinoilevat avoimesti Hunkseille: ”Tuomme seksikkyyttä peliin”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Pori Punks toimii kehäpoikina SM-kisojen otteluissa.
Nyrkkeily- ja vapaaottelutapahtumiin ovat perinteisesti kuuluneet erien alkamista kyltein ilmoittavat kehätytöt.

Ilta-Sanomat uutisoi hiljattain perinteen murtumisesta, kun naisvapaaotteluorganisaatio Invicta toi otteluiltaansa kehäpojan.

Suomessa ei haluttu jäädä jenkkilää huonommaksi: huhtikuun puolivälissä pidettävissä SM-nyrkkeilyissä on peräti kolme kehäpoikaa.

– Järjestäjät ajattelivat, että koska on myös naisten matseja, niin miksi ei olisi kehäpoikiakin. Kyllä se mielestäni on myös tasa-arvoasia. Jos on nättejä tyttöjä, niin miksi ei voisi olla nättejä poikiakin. Tällä voi vaikuttaa arvoihin ja asenteisiin lajia kohtaan ja edistää tasa-arvoa. Hienoa, että tämä keksittiin, kehäpoikana debytoiva porilainen Tom Tuomi, 18, kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyrkkeilyä itsekin harrastavan Tuomen ei tarvinnut miettiä kauan, kun järjestäjät lähestyivät häntä.

– Minulta kysyttiin, kiinnostaisiko lähteä, ja päätin heittäytyä. On kiva tukea tapahtumaa ja saada sille näkyvyyttä.

Mieskattaus on kansainvälinen, sillä Tuomen lisäksi kylttejä kantavat ranskalainen Gamy Mbani, 35, ja latvialais-kreikkalainen Lukas Manamangas, 23. Tuomi käy Porissa lukiota, ja muut opiskelevat fysioterapiaa Satakunnan ammattikorkeakoulussa.


Kolmikon nimi juontaa juurensa tunnettuun suomalaiseen showtanssiryhmään Scandinavian Hunkseihin. ”Pori Punks” syntyi järjestäjien ideoinnin perusteella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Porilaiset kehäpojat heittävät myös piikkiä tanssiryhmän suuntaan. Heidän julisteessaan lukee ”We need no Skandinavian skunks”, eli suomeksi ”Emme tarvitse Skandinavian haisunäätiä”.

– Siinä on pieni piikki heille. Emme tarvitse Helsingistä Hunkseja, kun meillä on täällä omat, Tuomi naureskelee.

Koska kehäpoikia ei juuri ole, on kolmikon hankala ottaa mallia miespuolisista kyltinkantajista.

– Mitä olen nähnyt kehätyttöjä, niin he ovat pirteitä ja positiivisia. Siihen suuntaan voisi itsekin mennä. Täytyy antaa parastaan.


Tuomi on nähnyt sosiaalisessa mediassa keskustelua Invictan kehäpojasta. Tarkoitus on panna paremmaksi.

– Hän olisi kuulemma voinut laittaa lisää seksikkyyttä peliin. En ole vielä itse nähnyt, mitä hän teki, täytyy mennä Youtubeen tsekkaamaan. Meidän on tarkoitus laittaa enemmän seksikkyyttä peliin: otetaan paidat pois, hymyillään ja näytetään hyvältä, hän lupaa.

Kehätytöt on totuttu näkemään hyvin paljastavissa asuissa. Pori Punksin asu ei ole vielä saanut viimeistä niittiä.

– Sen verran on selvillä, että paita on pois. Sitä en vielä tiedä, onko meillä farkut vai shortsit.

Kolmikko aikoo vuorotella otteluissa, mutta finaalissa voi olla luvassa useampi punk kerralla. Tuomi uskoo, että heidän tempauksensa voi tuoda lisää kehäpoikia Suomen ottelutapahtumiin.

– Ehkä Mira Potkonen tai Eva Wahlström näkee meidät ja ajattelee, että tuo on siisti juttu ja että haluaa itsekin matsiinsa kehäpojan. Tai ehkä joku edustava nuori tai vanha mies ajattelee, että haluaa mennä kokeilemaan. Ainakin saamme ehkä muutettua ihmisten mielipiteitä ja antaa heille jotain uutta. Kaikki pitää joskus aloittaa, ja vasta sitten ilmiö voi levitä, Tuomi pohtii.

Palaute on tähän mennessä ollut pelkästään positiivista.

– Se on tärkeintä, ettei ota itseään liian vakavasti, Tuomi summaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt