Mira Potkosen juna jatkaa raiteillaan – peräti 34. peräkkäinen voitto!

Julkaistu:

NYRKKEILY
Olympiamitalisti oli kehän kuningatar Helsingissä.
Nyrkkeilyn olympiapronssimitalisti Mira Potkonen on oikealla raiteella vuoden päätavoitteitaan EM- ja MM-kilpailuja ajatellen. Potkosen mielestä kaikki kansainväliset turnaukset ovat ikään kuin treenileirejä arvokisoja varten.

– Kaikki tekemiseni tähtäävät nyt tämänvuotisiin EM- ja MM-kisoihin. Lopullisena maalinani häämöttää Tokion vuoden 2020 olympialaiset. Kaikki minulla on alisteista todellisille arvokisoille, Potkonen sanoi.

Viimeisimpänä suomalaisnyrkkeilijä iski inhasti Helsingissä, kun 37-vuotias Potkonen kukisti GeeBee-kehässä perjantai-iltana pistein Dominican Valerian Spicerin.

Potkonen otteli vakuuttavasti ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, toisessa erässä hän vähän hölläsi, ja tuolloin turnauskiertolainen Spicer pääsi hetkeksi ottelun rytmiin mukaan. Voitostaan huolimatta Potkonen ei ollut tyytyväinen otteisiinsa.

– Tahmeaa oli. En päässyt sellaiseen terävyyteen, johon olen viime otteluissani kyennyt, Potkonen puhui.

34 voittoa peräkkäin - Intiasta dollareita

Juna kulkee Mira Potkosella nyt kumminkin kivasti, kuten laulaja Kari Tapiolla hänen menestysvuosinaan. Potkonen on nyt voittanut 34 ottelua peräkkäin, eikä sellaista asemaa näy, johon hänen voittokulkunsa tyssäisi.

Lauantain GeeBee-kehässä Potkonen kohtaa hänelle ennestään tuntemattoman Valko-Venäjän Helina Brujevishin.

Nyrkkeilijä kaipaa ja tarvitsee otteluja. Niinpä Potkonen kävi äskettäin kovissa turnauksissa sekä Intiassa että Bulgariassa. Noissa kummassakin turnauksessa hän oli ykkönen. Kummassakin turnauksessa hän sai ottaa neljä ottelua.

– Intian-turnauksen finaalissa kukistin intialaisen ex-maailmanmestari Laishram Sarita Devin. Palkinnoksi sain mitalin lisäksi poikkeuksellisesti myös tukun dollareita, suomalaisiskijä nauraa.

Helsingin-turnauksen jälkeen Potkonen matkustaa jo sunnuntaina ottelemaan Puolaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt