Nyrkkeily

Nyrkkeilyä uhkaa häätö olympialaisista – puheenjohtajan epäillään olevan kytköksissä rikollismaailmaan

Julkaistu:

Nyrkkeily
Kansainvälinen olympiakomitea uhkaa sulkea nyrkkeilyn jo Tokion olympialaisista 2020. Taustalla ovat lukuisat epäselvyydet lajin kattojärjestön toiminnassa.
Nyrkkeily on vaarassa pudota olympiakartalta, kertoi Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sunnuntaina.

Syynä ovat epäselvyydet lajin kattojärjestön AIBA:n toiminnassa.

KOK pyysi AIBA:lta selvityksen koskien kattojärjestön hallintoa, taloutta, tuomarointia ja doping-asioita, eikä ollut tyytyväinen selvityksen tuloksiin.

– Olemme erittäin huolissamme AIBA:n johtamisesta, Bach sanoi insidethegamesin mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bachin mukaan KOK epäilee, että AIBA:n väliaikaisella puheenjohtajalla, uzbekistanilaisella Gafur Rakhimovilla on yhteyksiä järjestäytyneen rikollisuuteen. AIBA:n uusi puheenjohtaja valitaan vasta marraskuussa.

Bach myös sanoi, että KOK ei ole vielä lopettanut tutkintaa Rion olympialaisiin liittyneistä sopupeliepäilyistä. Useat hävinneet nyrkkeilijät valittivat kesäkisoissa otteluiden tuomiosta.

AIBA reagoi hyllyttämällä tuomareita jopa kesken kisojen.

– Tarvitsemme lisätietoja tästä asiasta. Tutkimukset jatkuvat yhä, Bach sanoi.

KOK pohtii nyrkkeilyn sulkemista jo Tokion vuoden 2020 olympialaisista. KOK on myös jäädyttänyt rahaliikenteen AIBA:n suuntaan.

AIBA:n on määrä toimittaa uusi, tarkempi raportti KOK:lle huhtikuuhun mennessä.

Suomi sai Rion olympialaisissa yhden mitalin nyrkkeilystä, kun Mira Potkonen voitti olympiapronssia 60-kiloisten sarjassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt