Sydänvaivojen takia sairaalaan joutunut nyrkkeilijä Niklas Räsänen aikoo otella seitsemän viikon päästä

Julkaistu:

Nyrkkeily
Niklas Räsäsen valmennussuhde Pekka Mäen kanssa on päättynyt.
Niklas Räsänen esiintyi keskiviikkona uuden nyrkkeilypromootion lehdistötilaisuudessa, vaikka edellinen päivä oli mennyt sairaalassa.

Räsänen meni tutkituttamaan sydämensä, sillä hän koki maanantai-illan harjoitusten jälkeen epätavallista värinää.

Kyseessä oli rytmihäiriö. Lääkärit kehottivat Räsästä harjoittelemaan kevyesti seuraavan kahden viikon ajan ennen kuin lisätutkimusten tulokset ovat valmiit.

Rytmihäiriöt menivät ohi keskiviikon vastaisena yönä.

– Aamulla herätessäni olin terve kuin pukki, Räsänen sanoi.

Räsänen uskoo rytmihäiriöiden liittyvän tavallista kovempaan harjoitteluun. Hän päätti pitkäaikaisen valmennussuhteensa Pekka Mäen kanssa syksyllä ja on siitä asti harjoitellut yksin.

– En edes tunnista, kuinka kovia harjoitukseni ovat, koska olen niin tiloissa. Olen lyönyt kaksi tuntia säkkiä tosi vähillä tauoilla.

Viimeiset 14 kuukautta ovat olleet Räsäsen uran vaikeinta aikaa. Hän hävisi joulukuussa 2016 tyrmäyksellä espanjalaiselle Mariano Hilariolle ottelussa, jota hän johti selvästi. Viime elokuussa Räsänen otteli ratkaisemattoman britti Patrick Mendyn kanssa.

Nyt Räsänen tuntee löytäneensä jälleen itsensä nyrkkeilijänä.

– Kaikki tapahtuu niin luontaisesti. Ajatukseni ei mene enää minkään valmentajalenkin kautta, ei tarvitse miettiä saanko tehdä jotain. En halua kenenkään hallitsevan ajatuksiani.

Räsänen aikoo otella seuraavan kerran 9. maaliskuuta, kun uusi F4L-promootio järjestää ensimmäisen tapahtumansa Espoossa. Räsänen on yksi promootion osakkaista.

– Haluan vastustajan, joka on listoilla korkeammalla kuin minä, Räsänen vakuutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt