Nyrkkeily

Valmentaja Mäki luottaa Tatlin kokemukseen – ”Ei Edis tappiosta mitenkään henkisesti romahtanut”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Edis Tatli kohtaa tiistaina Francesco Pateran.
Suomalaisnyrkkeilijä Edis Tatli myöntää, ettei belgialainen Francesco Patera ole vastustajana helpoimmasta päästä.

– Patera on hyvä nyrkkeilijä. Hän on ulottuva ja tykkää olla vähän kauempana ja tulee sitten lyömään pitkiäkin sarjoja. Ei kuitenkaan tule enää lyömään niin paljoa, Tatli sanoo itsevarmasti.

Kaksikko iski keväällä yhteen ammattilaisten kevyen sarjan EM-ottelussa, jossa Tatli menetti tittelivyönsä.

Ottelu oli tasainen ja Patera aktiivinen, mutta belgialaisen iskut näyttivät jääneen lähinnä Tatlin suojaukseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomarit kuitenkin julistivat Pateran ottelun voittajaksi hajaäänin. Monet pitivät ratkaisua kiistanalaisena, sillä ammattinyrkkeilyssä tasaiset ottelut menevät usein kotikehän iskijälle.

Tatlin valmentaja Pekka Mäki on edelleen jyrkästi sitä mieltä, että tuomareiden ratkaisu oli väärä. Hänenkin mielestään ottelu oli tosin tasainen.

– Ei Edis tappiosta mitenkään henkisesti romahtanut. Tuomio oli oikeusmurha, joka enemmänkin pöyristytti ja nauratti. Sitä ei käy kiistäminen, että matsista jäi vähän passiivinen kuva, Mäki sanoo.

Takana pitkä valmistautumisjakso

Sen paremmin Tatli kuin Patera ei ole otellut kevään kamppailunsa jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tähän matsiin on valmistauduttu niin, että Mihail Karpinski on ollut valmennuksessa paljon mukana. Minä olen katsonut asioita enemmän päältä. On hyvä murtaa vanhoja kaavoja, Mäki kertoo.

Tatlin valmistautumisjakso ensi tiistain Patera-otteluun on ollut pitkä. Sparrivastustajat ovat olleet kotisalin ottelijoita. Mäen mukaan Tatlin rutiini näkyy valmistautumisessa.

– Edis on kokenut nyrkkeilijä, joka tuntee oman kehonsa. Hän pitää perusharjoittelutasoa ympärivuotisesti yllä, Mäki sanoo.

Pateran näkemys tulevasta kohtaamisesta on luonnollisesti päinvastainen kuin vastustajallaan.

– Hän (Tatli) puhuu paljon, mutta vain sillä on väliä, mitä kehässä tapahtuu. Olen varma, että mestaruusvyö pysyy minulla, Patera uhosi nyrkkeilyillan järjestäjien tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt