Nyrkkeily

Nyrkkeilyn moninkertainen maailmanmestari jyrisee: ”Minun olisi pitänyt lyödä Donald Trumpin pää irti”

Julkaistu:

Nyrkkeily
James Toney lyttäsi Donald Trumpin.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on viime kuukausina ollut toistuvasti tukkanuottasilla urheilijoiden, pääasiassa amerikkalaisen jalkapallon ja koripallon pelaajien, kanssa.

Nyt suunsa Trumpista on avannut hänet takavuosina tavannut nyrkkeilijä James Toney, 49.

Liikemiehenä pitkän uran tehnyt Trump oli mukana urheilussa 1980- ja 1990-luvuilla. Nyrkkeilyssä Trump oli promoottorina, kun hänen omistamassaan hotelli- ja kasinokompleksissa järjestettiin suuria otteluiltoja Atlantic Cityssä.

Neljässä painoluokassa nyrkkeilyn maailmanmestaruuden voittanut Toney laukoo kovia sanoja Trumpista Guardian-lehden haastattelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän on v**un p**sereikä, Toney aloittaa puheensa Trumpista.

Trump oli promoottori, kun Toney ja hänen myöhempi vastustajansa Roy Jones Jr. olivat mukana samassa otteluillassa 1992.

– Trump osoitti minua ja sanoi, että ”kutsukaa Whatsisname (englanninkielinen nimitys, jota käytetään jos ei muista jonkun nimeä) tänne”. Mietin, että ”Whatsisname? Olen vetovoimainen tähtesi, etkä osaa sanoa nimeäni?” Sanoin Trumpille, että ”katkaisen pääsi, mulkku.” Äitini ja Jackie (Kallen, Toneyn manageri) vetivät minut pois, mutta minun olisi pitänyt lyödä hänen päänsä irti ja säästää maailma paljolta pahalta. Hän on presidentti, mutta hän on rasisti. Katsokaa vaikka Colin Kaepernickiä, Toney sanoi viitaten amerikkalaisen jalkapallon pelinrakentajaan, joka aloitti kansallislauluprotestit NFL:ssä.


Toney lyttäsi haastattelussa myös nykynyrkkeilyn, jota hän kutsuu ”hevosenpaskanyrkkeilyksi”. Hänen mielestään nykyiset nyrkkeilytähdet ottelevat liian vähän ja mestaruusvöitä puolustetaan liian harvoin.

– Neljä matsia, ja pääsee titteliotteluun. Minä päihitin (Michael) Nunnin voittaakseni mestaruusvyöni (27. ottelussaan) 10. toukokuuta ja puolustin mestaruutta ensimmäistä kertaa Reggie Johnsonia vastaan kesäkuussa. Kuka nykyään puolustaa titteliään kuukausi sen voittamisen jälkeen? Menin sitten Monacoon ja päihitin Francesco Dell’Aquilan. Vuoden viimeinen otteluni oli Mike McCallumia vastaan. Neljä titteliottelua seitsemässä kuukaudessa, Toney alleviivasi.

Toney jatkaa yhä vuonna 1988 alkanutta ammattilaisuraansa. Hän kohtaa lauantaina Englannin Bristolissa Sam Pomphreyn.