Nyrkkeily

Ammattinyrkkeilijä romahti noustuaan maailmanmestariksi – salasi karun totuuden vuosien ajan valmentajaltaan

Julkaistu:

Nyrkkeily
Nyrkkeilijä Devon Alexander ei ollut koskaan käyttänyt alkoholia tai huumeita. Sitten hän jäi koukkuun kipulääkkeisiin.
Devon Alexander oli uransa huipulla vuonna 2012.

Yhdysvaltalainen oli voittanut ensimmäisen maailmanmestaruutensa, WBC:n ja IFB:n yhdistetyn ylemmän kevytsarjan tittelin vuonna 2010, ja ura oli sen jälkeen pari vuotta kovassa nosteessa. Hänen koko ammattinyrkkeilyuransa alkoi 21 perättäisellä voitolla.

Voittokululle tuli kuitenkin karu päätös, kun Alexander jäi koukkuun kipulääkkeisiin.

30-vuotias nyrkkeilijä on nyt paljastanut Yahoo Sportsin haastattelussa addiktionsa taustat. Hän salasi asian pitkään, ennen kuin rohkaistui kertomaan siitä valmentajalleen Kevin Cunninghamille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suojatin addiktio tuli Cunninghamille täytenä yllätyksenä, sillä Alexander ei ollut aiemmin käyttänyt mitään päihteitä.

– Ei edes sipaisua olutta, Cunningham vakuutti haastattelussa.

Alexander kasvoi pahamaineisella Hyde Parkin alueella St. Louisissa. Hän kuitenkin keskittyi pikkupojasta lähtien nyrkkeilyyn: hän pääsi Cunnighamin treeniryhmään ollessaan seitsemän ja pysyi kaidalla tiellä nyrkkeilyn ansiosta. Hänestä kasvoi nyrkkeilytähti, jota moni Hyde Parkin lapsista piti esikuvanaan.


Kaikki muuttui, kun hän joutui leikkaukseen. Kyseessä oli rutiinioperaatio, jossa korjattiin hänen harjoituksissa kovia kokenut nenänsä.

Aiemmin hän oli kieltäytynyt jopa kipulääkkeistä, mutta leikkauksen jälkeen otti vastaan tarjotut lääkkeet.

– En halunnut ottaa mitään (lääkkeitä), mutta minulle sanottiin, että tarvitsen niitä. Joten otin niitä. Ja tiedätkö mitä? Aloin tykätä siitä tunteesta. Sillä tavalla se alkaa kaikkien addiktien kohdalla. Pidät siitä tunteesta liikaa, Alexander kuvaili.

Alexander jäi koukkuun Tramadol-nimiseen kipulääkkeeseen. Lääke teki hänet väsyneeksi ja romahdutti hänen fyysisen kuntonsa. Tappiot alkoivat seurata toisiaan.

”En tiennyt mitä ajatella”

Pikkupojasta lähtien Alexanderin tuntenut Cunningham vaistosi, että jotain oli pielessä. Hän epäili ensin sydänongelmia, sitten päävammaa ja passitti suojattinsa lääkäriin. Perusteellisissa tutkimuksissa ei kuitenkaan paljastunut mitään ongelmia.

– En tiennyt mitä ajatella, koska en ollut koskaan nähnyt mitään sen kaltaista. Hän oli yksi lajin huipuista ja yhtäkkiä hän olikin vain ihan tavallinen kaveri, Cunnigham kertoi Yahoo Sportsille.

Reilut kaksi vuotta sitten Alexander paljasti viimein valmentajalleen, mikä oli vialla.

– Olen käynyt vaikka millaisia asioita läpi monen nyrkkeilijän kanssa. Hän oli viimeinen ihminen, jonka odotin kertovan jotain sellaista. Hän on niin luotettava ja puhtoinen, Cunningham sanoi.

Alexander kävi läpi vieroitushoidon, jonka jälkeen palasi salille. Hänen comebackinsa huipentui tiistaina, kun hän voitti Floridassa käydyssä ottelussa Walter Castillon.

Ennen ottelua Alexander sanoi haluavansa voittaa kaikkien niiden puolesta, jotka joutuvat käymään läpi samaa kuin hän.

– Haluan puhua heidän puolestaan. Moni heistä ajattelee, ettei he voi lopettaa, ettei he voi kääntää asiaa paremmaksi. Haluan olla elävä esimerkki siitä, että se on mahdollista, hän sanoi.

Nyt MM-titteliä sekä ylemmässä kevytsarjassa että välisarjassa nimissään pitänyt Alexander suunnittelee paluuta nyrkkeilymaailman huipulle.

Lähteet: Yahoo Sports, Forbes, boxingscene.com, St. Louis Today

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt