Nyrkkeily

Voiko Tyson Furyn uskomaton dopingselitys mennä läpi? Britannian antidopingtoimisto pelkää tappiota ja vararikkoa!

Julkaistu:

Nyrkkeily
Entinen raskaansarjan mestari Tyson Fury vakuuttaa edelleen syyttömyyttään.
Entinen raskaansarjan maailmanmestari Tyson Fury on käynyt pitkään taistelua Britannian antidopingtoimiston kanssa.

Hän ja hänen ammattilaisena nyrkkeilevä serkkunsa Hughie Fury kärysivät anabolisesta steroidista nandrolonista, ja BBC:n mukaan kaksikko oli käyttänyt sitä helmikuussa 2015 ennen Tyson Furyn MM-ottelua Vladimir Klitshkoa vastaan.

Fury nappasi Klitshkolta kolmen liiton MM-tittelin marraskuussa 2015, eikä hän ole otellut sen jälkeen. Furyn ja Klitshkon piti otella titteliottelun uusinta, mutta se siirtyi kahdesti Furyn terveysmurheiden vuoksi.

Fury on kieltänyt käyttäneensä steroideja ja kertonut saaneensa kiellettyä ainetta kehoonsa syötyään kuohimatonta villisikaa.


Britannian antidopingtoimisto Ukad antoi kaksikolle väliaikaisen kilpailukiellon, mutta se hylättiin heidän tehtyään vetoomuksen elokuussa 2016. Lokakuussa Fury ilmoitti luopuvansa mestaruustitteleistään. Hän kertoi kärsivänsä masennuksesta, ja dopingtestit paljastivat hänen käyttäneen kokaiinia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Fury on jatkanut oikeustaistelua Ukadin kanssa. Nyt antidopingtoimiston päälliköt pelkäävät, että jos Fury voittaa tapauksen, he joutuvat maksumiehiksi. Fury ansaitsee yli 5,5 miljoonaa euroa per ottelu ja sen lisäksi muita tuloja. Jos Fury päättäisi haastaa antidopingtoimiston oikeuteen tulonmenetyksistä ja voittaisi, he olisivat pulassa, sillä Ukadin vuosittainen budjetti on noin yhdeksän miljoonaa euroa.

BBC:n mukaan Ukadin hallitus on keskustellut asiasta hiljattain ja aihe on viety myös digiasioista, kulttuurista, mediasta ja urheilusta vastaavaan ministeriöön (DCMS), joka toimii parlamentin alaisena.

Ukad ja DCMS eivät kuitenkaan halua sopia oikeusjuttua, sillä he he ovat huolissaan siitä, mitä se tekisi antidopingtyön luotettavuudelle ja tinkimättömyydelle. Se myös antaisi väärän signaalin urheilutähdille.

Furyn tapauksesta päättävä elin Kansallinen antidopingpaneeli (NADP) kokoontuu BBC:n saamien tietojen mukaan joulukuussa.

Furyn leiri väittää, että Ukadin pelko maksajaksi joutumisesta on jo viivyttänyt tapauksen käsittelyä ja voi vaikuttaa lopputulokseen.


Koska Ukadin kustannukset oikeudenkäynneistä ovat nousseet jo yli 280 000 euroon, mikä on enemmän kuin mitä se voi saada vakuutuksesta, se olisi mielellään vienyt tapauksen suoraan urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CASin käsiteltäväksi.

Fury ilmoitti tämän vuoden maaliskuussa palaavansa kehään toukokuussa. Pian sen jälkeen Britannian ammattinyrkkeilyliitto kuitenkin ilmoitti, ettei Furylla ole voimassa olevaa nyrkkeilylisenssiä eikä hän saa sitä, ennen kuin hänen dopingrikkomuksensa on käsitelty.

Heinäkuussa Fury kertoi Twitterissä lopettavansa uransa. Vain tunteja myöhemmin hän kuitenkin twiittasi uudelleen ja pyörsi lopettamispäätöksensä.

Lokakuun puolivälissä Fury ilmoitti jälleen palaavansa ammattilaiskehään, tällä kertaa ensi huhtikuussa. Hän lupaili ensi vuodeksi kolmea suurottelua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt