Nyrkkeily

Edellinen EM-ottelu johti protestiin – nyt Edis Tatlilla huipputilaisuus revanssiin: ”Se on ratkaiseva hetki”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Edis Tatlin ja Francesco Pateran edellinen kohtaaminen poiki protestin.
Suomalaisnyrkkeilijä Edis Tatli lähtee hakemaan himoisemaansa revanssia Francesco Paterasta joulukuun 12. päivänä. Kaksikon taistelu kevyen sarjan Euroopan mestaruudesta on rakenteilla tiistai-illaksi Helsingin Kisahalliin.

– Silloin on tilinteon ja pöydän puhdistamisen hetki. Tärkeintä on asioiden laittaminen suoraksi. Ja pelissä on myös maailmanranking, Talin valmentaja Pekka Mäki sanoi IS:lle.

Tatlin ja Pateran edellinen kohtaaminen kesäkuussa Turussa päättyi yllättävästi ja kiistanalaisesti. Huhtikuusta 2015 lähtien EM-titteliä hallussaan pitänyt Tatli menetti sen belgialaiselle tuomariston kyseenalaisin tuomariäänin 1–2 (116–112, 112–116, 113–115).

– Tuomaristo oli kahvilla. En usko, että tuomarit ovat tällä kertaa samat kuin viimeksi. Lopulta lopputulos taisi olla kiinni vain yhden tuomarin yhdestä erästä, Mäki hymähti.


– Se nähtiin, että Edis oli ottelussa parempi kuin vastustajansa: satutti häntä pari-kolme kertaa eikä ollut itse vaikeuksissa. Tuomaristo painotti isompaa iskumäärää eikä tehokasta aggressiivisuutta. Seuraavaksi pitää nyrkkeillä vähän eri tavalla kuin viime kerralla, Mäki sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Nälkäistä kärvistelyä”

Iskijä ja hänen taustavoimansa tekivät ottelusta protestin, joka ei kuitenkaan muuttanut sen lopputulosta. Sen jälkeen Euroopan ammattinyrkkeilyliitto EBU teki Tatlista pakollisen haastajan kaavaillulle Pateran ja Yvan Mendyn välisen titteliottelun voittajalle.

Wendy päätti suunnata katseensa WBC-liiton hopeatitteliin. Nyt Tatlilla on suoraviivainen mahdollisuus ottaa revanssi Paterasta kotiyleisönsä edessä.

– Se on hänelle ratkaiseva hetki ja paluu oikealle polulle. Jos hän voittaa EM-tittelin, tähtäimessä on sen jälkeen MM-ottelu. Suuntaamme kohti joulukuuta luottavaisin mielin.


– Tatlin fysiikka on sellaisella tolalla, että hän pystyy Helsingissä kovaan vauhtiin 12 erän ottelussa. Hän on odottanut ottelua nälkäisesti kärvistellen.

Tatli on voittanut ammattilaisurallaan 29 ottelua ja hävinnyt kaksi kertaa. Hän otteli vuonna 2014 WBA-liiton MM-tittelistä Richar Abrilia vastaan. Kuubalainen oli silloin haastajaansa parempi tuomariäänin 2–1 (114–114, 116–112, 117–111).

Tatlin ja Pateran kohtaaminen ajoittuu tiistai-illaksi Helsingin Kisahalliin, joka vetää seisomapaikkoineen noin pari tuhatta katsojaa.

– Katsomme, että paikka on tunnelmallinen. Illasta ei tule niin pitkä kuin vastaavanlaiset tapahtumat yleensä. Lisäksi sarjan muita otteluita oli jo buukattu, ja nyrkkeilytapahtumia on järjestetty muutenkin jo jonkin verran.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt