Nyrkkeily

Kommentti: Heleniuksen voitto Whytesta olisi yksi urheilun ihmeistä

Julkaistu:

Nyrkkeily
Robert Helenius voi voittaa Dillian Whyten, kirjoittaa Mikko Marttinen Cardiffista.
Sen täytyi olla uusi kokemus.

Kun Cardiffin Motorpoint Arenassa järjestetyn punnitustilaisuuden kuuluttaja perjantaina lausui Robert Heleniuksen nimen, yleisöstä kuului buuausta.

Tältä siis tuntuu otella vieraskehässä, Helenius saattoi ajatella. Ulospäin hän ei kuitenkaan näyttänyt minkäänlaisia epävarmuuden merkkejä.

Epävarmuuteen ei olekaan varaa, sillä lauantai-iltana punnitustilaisuuden 5 000 hengen yleisömäärä vaihtuu yli 70 000 katsojaan Cardiffin Millennium-stadionilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helenius kohtaa silloin britti Dillian Whyten vain hetkeä ennen kuin raskaan sarjan maailmanmestari Anthony Joshua puolustaa titteleitään ranskankamerunilaista Carlos Takamia vastaan.


Whyte, 29, saattaa olla Heleniuksen, 33, uran kovin vastustaja. Se on varmaa, että kyseessä on Heleniuksen uran vaativin ottelu.

Tähän asti suomalainen on aina saanut nauttia kotikehän edusta – vaikka ottelikin uransa alkupuolen Saksassa.

Helenius on aina ollut se nyrkkeilijä, jolle tilaisuuden promoottori on valikoinut vastustajan. Hän on saanut osakseen yleisön ja tarvittaessa myös tuomarien sympatian.

Lauantaina näitä etuja ei ole. Helenius on nyt uhrilampaan roolissa. Hänet on valittu nuoren leijonan seuraavaksi saaliiksi.

Jos...

Aina kotikehän mies ei voita. Amin Asikainen iski suomalaisen ammattinyrkkeilyn lähihistorian merkittävimmän voiton Hannoverissa 2006.

Tyrmäämällä Euroopan mestarin Sebastian Sylvesterin Asikainen aloitti Suomessa nyrkkeilybuumin, joka on vasta viime vuosina laantunut.

Heleniuksen voitto olisi suomalaiselle nyrkkeilylle yhtä merkittävä kuin Asikaisen pommi aikanaan. Se saattaisi viedä ahvenanmaalaisen raskaan sarjan MM-otteluun saakka.

Onko se mahdollista? Totta kai on.


Jos Helenius on huippuvuosiensa iskussa. Jos hän on aloittanut rankan kestävyysharjoittelun. Jos hän on tiivistänyt suojaustaan.

Jos hän osuu Whyteen oikean suoran vastaiskulla tai rajulla oikealla koukulla vartaloon. Jos Whyte on aliarvioinut vastustajansa. Jos Heleniuksen pituusetu tuottaa Whytelle vaikeuksia.

Kun...

Miksi sitten vedonlyöntitoimistot arvioivat Heleniuksen voitonmahdollisuudeksi alle 20 prosenttia?

Ne eivät perusta arvioitaan jossitteluun vaan näkyvissä oleviin tosiasioihin.

Helenius on väsynyt alkuerien jälkeen pahoin jokaisessa ottelussaan sen jälkeen, kun hän jätti saksalaisen Sauerland-tallin 2013. Whyte taas jaksoi iskeä hurjat 12 erää Dereck Chisoraa vastaan alle vuosi sitten.

Helenius on tyrmännyt tekijämiehen viimeksi kuusi vuotta sitten. Whyte kesti ainoassa tappio-ottelussaan itsensä Anthony Joshuan pommeja seitsemänteen erän asti – pidempään kuin kukaan muu Vladimir Klitshkoa lukuun ottamatta.

Helenius harjoittelee Ahvenanmaalla amatöörivalmentajan ohjaamana ja ilman kunnollisia harjoitusvastustajia. Whyte harjoittelee Lontoossa, yhdessä maailman nyrkkeilyn pääkaupungeista.

Urheilun kauneus on kuitenkin siinä, että toisinaan kentillä, radoilla ja kehissä tapahtuu jotain logiikan vastaista. Robert Helenius ja hänen kannattajansa toivovat, että lauantaina noin kello 23 jälkeen Suomeen aikaa Cardiffissa nähdään yksi urheilun ihmeistä.

Sillä sellainen Heleniuksen voitto Dillian Whytesta olisi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt