Nyrkkeily

Suositumpi kuin Hamilton ja futistähdet – nyrkkeilyn supertähti Anthony Joshua on suurempi kuin koskaan

Julkaistu:

Nyrkkeily
Raskaan sarjan maailmanmestari Anthony Joshua on isompi kuin koskaan – sekä fyysisesti että vertauskuvallisesti.
Rakkauden saattoi aistia ilmassa. Heti kun Anthony Joshua oli astunut perjantain punnitustilaisuudessa Cardiffin Motorpoint Arenan lavalle, aloitti yleisö laulun.

– Oo-oh, Anthony Joshua!

Joshua vastasi hymyllä.

Raskaan sarjan maailmanmestari on tällä hetkellä Britannian suosituin urheilija. Hänen taakseen jäävät niin jalkapallotähdet kuin formula ykkösten pian nelinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyrkkeily on Britanniassa suuri laji ja raskaan sarjan maailmanmestaruus lajin suurin titteli, mutta jättisuosion takana on ennen kaikkea Joshuan persoonallisuus. Hän on vaatimaton ja helposti lähestyttävä.

– Äitini vihaa nyrkkeilyä, mutta hän rakastaa Anthony Joshuaa, maailman vanhimman nyrkkeilylehden Boxing Newsin päätoimittaja Matt Christie tiivisti Ilta-Sanomille.

Kehässä Joshua, 28, on tehnyt kovaa jälkeä. Lontoon olympiavoittonsa jälkeen hän on iskenyt 19 ammattilaisottelua ja voittanut ne kaikki tyrmäyksellä. Huhtikuussa kaatui legendaarinen Vladimir Klitshko.

Lauantaina Carlos Takamista tulee todennäköisesti Joshuan 20. uhri.

Joshua painoi punnituksessa 115,2 kiloa, enemmän kuin koskaan urallaan. Rasvaa hänen lihaksikkaasta vartalostaan on edelleen vaikea löytää.

– Olen juossut paljon enemmän kuin ennen. Ehkä vartaloni alkaa täyttyä, ja olen saavuttamassa luonnollisen painoni, Joshua pohti.

Takam yritti testata jo punnituksessa Joshuan voimia. Hän puristi vastustajansa kättä koko sen ajan, kun pari poseerasi yhdessä kuvaajille.

– Hän tarttui käteeni ja yritti kokeilla, kumpi kättelee kovempaa, Joshua selitti.

Ja hymyili jälleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt