Nyrkkeily

Robert Heleniuksella lauantai-iltana kovat panokset – luvassa kenties uran suurin ottelupalkkio

Julkaistu:

Nyrkkeily
Robert Helenius haastaa lauantaina Cardiffissa Dillian Whyten. IS kertoo, mistä ottelussa on kyse.

1. Raha

Helenius saa ottelusta yhden uransa suurimmista – ellei suurimman – palkkion. IS:n haastattelemat sisäpiiriläiset arvioivat, että suomalainen ansaitsee ottelusta 200 000–400 000 euroa.

Iso-Britannia on tällä hetkellä raskaan sarjan ammattinyrkkeilyn keskus. Siellä tarjotut palkkiot peittoavat Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa maksettavat summat.

Ammattinyrkkeilyssä palkkion suuruus ei riipu ottelun lopputuloksesta. Kehätapahtumilla on kuitenkin suuri vaikutus Heleniuksen markkina-arvoon ja sitä kautta seuraavien otteluiden palkkiotasoon.

2. MM-ottelu

Mikäli Helenius voittaa, hän on vahva ehdokas IBF- ja WBA-liittojen raskaan sarjan maailmanmestarin Anthony Joshuan haastajaksi. Tästä ottelusta suomalainen voisi ansaita miljoonia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helenius ja Whyte nousevat Cardiffin kehään viimeisenä esiotteluparina ennen kuin Joshua puolustaa mestaruuttaan Carlos Takamia vastaan.

Näyttävä voitto 75 000 katsojan edessä tekisi suomalaisesta brittiyleisön silmissä uskottavan vastustajan Joshualle.

Joshuan seuraavaa ottelua on suunniteltu helmi-maaliskuulle.

3. Maine

Helenius oli yksi Suomen suosituimmista urheilijoista ennen kuin hän kohtasi Dereck Chisoran joulukuussa 2011.

Sen jälkeen hänen mainettaan ovat syöneet ottelutauot, heikot kehäesitykset ja ala-arvoiset vastustajat. Kovimman kolauksen tarjosi Johann Duhaupas, joka tyrmäsi Heleniuksen huhtikuussa 2016.

Voitto Whytesta palauttaisi Heleniuksen uskottavuuden ja nostaisi hänet kuumaksi nimeksi myös kansainvälisissä nyrkkeily-ympyröissä.

Whyte on nuori, nouseva kyky, joka on hävinnyt vain Joshualle. Monet asiantuntijat laskevat hänet maailman kymmenen parhaan raskassarjalaisen joukkoon.

4. Titteli

Ottelussa on panoksena WBC-liiton hopeamestaruus. Se kuuluu pikkutitteleihin, joilla ammattinyrkkeilyliitot keräävät rahaa.

Ottelun järjestäjä joutuu maksamaan hopeamestaruudesta mittavat sanktiomaksut, joten vastapalveluksena liitot suosivat sen haltijaa rankingeissa.

WBC-liiton mestari on Deontay Wilder ja Whyte hänen kolmas haastajansa. Aivan näin korkealle Helenius tuskin voitolla nousisi, mutta joka tapauksessa 15 parhaan joukkoon.

Silloin Wilder voisi valita hänet vastustajaksi vapaaehtoiseen tittelinpuolustukseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt