Nyrkkeily

Helenius lähellä ennätystä? ”Robbe” arvioi ottelupainon reilua nousua

Julkaistu:

nyrkkeily
Robert Heleniuksen ottelupaino on jälleen nousussa, jos miestä itseään on uskominen.
Robert Helenius kohtaa britti Dillian Whyten Cardiffissa jättiyleisön edessä lauantaina. Miitelö on osa otteluiltaa, jonka pääkamppailussa raskaan sarjan maailmanmestari Anthony Joshua puolustaa titteliään ranskalaisen Carlos Takamin.

– Vasemmalla pidän etäisyyttä ja sitten mä oikealla räjäytän, Helenius naulasi Viasatin haastattelussa torstaina.

Helenius arvioi samalla ottelupainokseen 115 kiloa. Tosin hän huomautti, ettei ole tarkistanut aisaa pitkään aikaan. Jos arvio pitää kutinsa, niin kyseessä on huomattava muutos edelliseen otteluun. Helenius painoi 108,7 kiloa ennen Jevgeni Orlovin kohtaamista Tallinnassa.

Jos et näe yllä olevaa videota, voit katsoa sen tästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuolloin Heleniuksen paino oli huomionarvoinen asia, koska Heleniuksen kroppa oli muuttunut silminnähden edellisistä otteluista. Helenius merkautti viime joulukuussa ennen Gonzalo Omar Basilen kohtaamista ennätyspainonsa 119,7 kiloa. Jos Heleniuksen ennustus pitää kutinsa, niin nyt ollaan taas lähempänä näitä lukemia.


Heleniuksen ottelupaino on pyörinyt pitkään 110 kilon raskaammalla puolella. Ennen Orlovin kohtaamista edellinen alle 110 kilon käymänsä ottelun Helenius kävi Dereck Chisoraa vastaan 2011. Marraskuussa 2015 Timur Musafarovia vastaan mittari näytti samaa 115 kiloa kuin Helenius ennakoi nytkin. Kun Helenius kärsi toistaiseksi ainoan tappionsa ranskalaiselle Johann Duhaupas’lle vuoden 2016 alussa, punnituspaino oli 115,2.

Duhaupasille kärsityn tappion jälkeen Helenius tyrmäsi saksalaisen Konstantin Airichin ensimmäisessä erässä. Tuolloin punnitusvaaka pysähtyi puolestaan lukemaan 118,8.

Robert Heleniuksen ottelu on nähtävissä Viaplayssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt