Nyrkkeily

Suomalaisen ammattinyrkkeilyn taistelijat iskevät Pohjanmaalla – nähdäänkö "Härmän Häjy" kehässä viimeisen kerran?

Julkaistu:

Nyrkkeily
Juho Haapoja ei ole vielä päättänyt uransa jatkosta.
Alahärmän Powerparkissa iskee lauantai-iltana kattaus suomalaisen ammattinyrkkeilyn kovimpia taistelijoita.

Juho Haapoja puolustaa kotikehässään alemman raskaan sarjan EU:n mestaruutta. Hänen vastustajansa on romanialainen Alexandru Jur.

Toisessa pääottelussa helsinkiläinen Timo Laine ja kemiläinen Henri Kekäläinen kamppailevat ylemmän keskisarjan SM-tittelistä.

Moni ammattinyrkkeilijä suojelee tahratonta ottelutilastoaan valitsemalla heikkoja vastustajia. Haapoja, Laine ja Kekäläinen eivät koskaan ole kuuluneet tähän koulukuntaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Haapoja on voittanut ammattilaisurallaan 28 ottelua ja hävinnyt 7. Myös Laineen (20–8) ja Kekäläisen (9–4) tilastolukemat kertovat riskien otosta. Kaikki ovat käyneet kutsun tullen kovissa titteliotteluissa ulkomailla.

– Haluan vain hyviä, mielenkiintoisia ja mahdollisimman kovia otteluita, Laine sanoi.

– Varsinkin nämä SM-ottelut nostavat fiilistä. Ne ovat makeita matseja, joissa on oma juttunsa. Kolmannen painoluokan SM-tittelin jahtaaminen tuo oman lisämausteensa.

”Ei se ole lopputuloksesta kiinni”

Voittaessaan Laine, 33, olisi ensimmäinen suomalaisnyrkkeilijä, joka on kantanut ammattilaisten SM-titteliä kolmessa painoluokassa. Kekäläinen, 25, on kuitenkin ottelun lievä ennakkosuosikki.

– Odotan kovaa ja yleisöystävällistä ottelua, Laine toteaa.

Myös Haapojan ja Jurin kohtaamisesta on luvassa tasainen. Jur on voittanut 17 ammattilaisottelustaan 16, mutta hän on rakentanut listaansa turvallisilla vastustajavalinnoilla.

– Koetan ottaa häneltä tilaa pois, hän on vähän minua pidempi. Yritän pehmittää vartalon kautta. Hänellä nousevat herkästi kädet korviin, joten alhaalla pitäisi olla tilaa, Haapoja suunnitteli.

Sunnuntaina 37 vuotta täyttävä Haapoja on sanonut, että tappion tullen ottelu jää hänen uransa viimeiseksi.

– Voi olla, että loppuu siihen, vaikka voittaisinkin. Ei se ole lopputuloksesta kiinni. Tiedostan kuitenkin, että ei tässä enää kauaa nyrkkeillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt