Nyrkkeily

”Poikaa” etsitään Suomea myöten Rocky-elokuvaan – tältä alkuperäinen Ivan Drago näyttää nyt

Julkaistu:

rocky-elokuvat
Diplomi-insinööri Hans ”Dolph” Lundgren lähti näyttelijän uralle 1980-luvun alussa ja jäi sille tielle.
Vuonna 2015 elokuvateattereihin tulleen Creed-elokuvan jatko-osaa työstetään parhaillaan. Alkuvaiheessa olevaan tuotantoon etsitään vastustajaa päähenkilö Adonis Johnsonille.

Kuusiosaisen Rocky-saagan tarinaa jatkavat Creed-elokuvat ammentavat vahvasti Rockyn historiasta. Adonis Johnson on alkuperäisten Rocky-elokuvien yhden päähenkilön, Apollo Creedin poika. Nyt Creed 2 -leffaan etsitään toiselle sarjan iskijälegendalle, Ivan Dragolle, poikaa.

Kuten Ilta-Sanomat kertoi tiistaina, elokuvan ”pahista” etsitään Suomea myöten. Nyrkkeilypromoottori Markus Lammi twiittasi maanantaina, että Suomesta tai Skandinaviasta haetaan nyrkkeilijää tai mahdollisesti kamppailu-urheilijaa suureen elokuvatuotantoon Hollywoodiin.


Rocky IV -elokuvassa Ivan Dragoa esitti ruotsalainen Hans ”Dolph” Lundgren. Tukholmalaisen lihaskimpun tarina elokuviin päätymisestä ei ole tyypillisin toimintaelokuvien historiassa, sillä nuorena hän oli akateemisella tiellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kehonrakennuksen teini-ikäisenä aloittanut Lundgren oli lahjakas opiskelija. Hän suoritti kemiantekniikan tutkinnon Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa Ruotsissa 1980-luvun alussa ja maisterin tutkinnon Sydneyn yliopistossa 1982. Lundgren sai stipendin arvostettuun MIT:hin, mutta hänen ystävänsä suostuttelivat hänet elokuvauran pariin.

Lundgren, 59, muistetaan ennen kaikkea 1980- ja 90-lukujen toimintaelokuvista. 90-luvun lopussa ja viime vuosikymmenellä Lundgrenin tähti hiipui, ja hän esiintyi lähinnä esiintyi pienen budjetin toimintaelokuvissa, joita ei laajasti noteerattu. Hän palasi parrasvaloihin osana Sylvester Stallonen tähtikaartia Expendables-elokuvasarjassa.

Leffasarja alkoi 2010 ja hyvin menestyneitä filmejä on tehty kaikkiaan kolme. Neljäs on suunnitteilla. Lukuisien muiden roolien lisäksi Lundgren oli mukana tänä vuonna ilmestyneessä Sharknado 5 -elokuvassa ja esitti pääpahista suositun Arrow-sarjan vitoskaudella.


Lundgrenia on odotettu jo useampaan otteeseen takaisin Rocky-saagaan, koska niin moni muu leffoista tuttu henkilö on ollut mukana joko vuoden 2006 Rocky Balboa -elokuvassa tai Creedissä. Nyt paluu näyttää erittäin todennäköiseltä. Lundgrenin osallistumista elokuvaan ei ole vielä vahvistettu.

Ruotsalaisnäyttelijällä siis kulkee hyvin tänä päivänä. Mahdollisen Creed-roolin lisäksi hän on mukana yhdeksässä eri käynnissä olevassa elokuva- tai tv-projektissa. Niistä korkeimman profiilin tuotanto on Aquaman-sarjakuvaan pohjaava elokuva, joka on osa DC:n Justice League -elokuvien sarjaa. Kuten asiaan kuuluu, Lundgren on osa elokuvan pahiskaartia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt