Juho Tolppola haastoi Makwan Amirkhanin – suomalainen UFC-ottelija tyrmää koko matsin: ”Ei mitään järkeä”

Julkaistu:

nyrkkeily
Nyrkkeilijä Juho Tolppolan väläyttelemä ottelu Makwan Amrikhania vastaan olisi käytännössä mahdoton järjestää.
Nyrkkeilijä Juho Tolppola suuttui vapaaottelija Makwan Amirkhanille tämän kommenteista Olavinlinnan lauantaisen nyrkkeilyillan studiolähetyksessä. UFC-ottelija Amirkhani kommentoi itsevarmasti alkuillan esiottelua, jossa kohtasivat Tuomo Eronen ja georgialainen Giorgi Abuladze.

– Mäkin olisin voinut mennä sinne. Olisin hakannut molemmat, Amirkhani heitti ottelun huonoon tasoon viitaten.

Ammattinyrkkeilijä Tolppola ei pitänyt Amirkhanin kommenteista, ja lähetti tälle terveiset sosiaalisessa mediassa. Instagramiin julkaisemiensa Amirkhanin Mr. Finland -kuvien yhteydessä hän haastoi UFC-ottelijan keskinäiseen matsiin.

Tolppola on asian kanssa tosissaan.

– Haluan ilman muuta haastaa Amirkhanin kehään! Jätkä näemmä pullisteli siihen malliin Olavinlinnan tapahtumassa ja vähätteli nyrkkeilijöitä, Tolppola lataa IS:lle.

Ottelu olisi varsin ajankohtainen. Vapaaottelun suurin tähti Conor McGregor haastoi varhain sunnuntaiaamuna nyrkkeilyn megatähden Floyd Mayweatherin jättiottelussa Las Vegasissa. Nyrkkeilijä otti voiton kymmenennessä erässä teknisellä tyrmäyksellä.

– Vapaaottelijat voivat olla hyviä nyrkkeilijöitä, mutta yleisesti ottaen hyvä nyrkkeilijä päihittää aina vaparimiehen. Heillä ei ole varaa dissata nyrkkeilijöitä, Tolppola sanoi.

Mahdoton järjestää

Suomalainen UFC-ottelija Teemu Packalén tyrmää välittömästi Amirkhanin ja Tolppolan mahdollisen välienselvittelyn.

– Eihän siinä ole mitään järkeä. Mielestäni McGregorin ja Mayweatherin matsissakaan ei ollut lähtökohtaisesti mitään järkeä. Kyllähän se nyt on ihan selvä, että nyrkkeilijä voittaa nyrkkeilykehässä ja vapaaottelija vapaaottelukehässä, Packalén sanoi Ilta-Sanomille.

Kolme ottelua UFC:ssä kamppaillut Packalén tietää, että suomalaisten välisen matsin järjestäminen ei olisi käytännössä edes mahdollista. Vapaaotteluorganisaatio UFC on todella tarkka siitä, mihin sarjan ottelijat ryhtyvät päätöidensä ulkopuolella.

– Siitä pitäisi anoa lupa ja esittää UFC:lle syy, miksi tuollainen ottelu pitäisi ottaa. Suoralta kädeltä tuo ei olisi matsi, jonka voisi järjestää, Packalén kertoi.

Packalénilla itsellään on kokemusta UFC:n säännöistä, jotka kieltävät ottelijoilta kontaktilajit loukkaantumisriskin vuoksi. Turkulaisottelija itse oli aikeissa otella thainyrkkeilyssä tai amatöörinyrkkeilyssä tappioon päättyneen UFC-avauksensa jälkeen vuonna 2015, mutta aikeet kiellettiin välittömästi.

– Siihen tuli suora ”ei”, Packalén sanoi.

”Raha ratkaisee”

Packalén ymmärtää, miksi UFC kieltää ottelijoiltaan kamppailemisen muissa sarjoissa.

– Jos Makwan loukkaantuisi tuollaisessa matsissa, niin sehän olisi heiltä (UFC:ltä) pois. Suutari pysyköön lestissään, Packalén letkautti.

Mutta miten lauantain jättiottelu McGregorin ja Mayweatherin välillä sitten saatiin järjestää? Selitys on yksinkertainen.

– Raha ratkaisee. Se on hiukan eri asia, kun kaksi maailman parasta ottelee Las Vegasissa. Se kiinnostaa koko maailmaa. Mutta sitten kun kaksi suomalaista ottelee, niin ei se kiinnosta kuin laji-ihmisiä. Ehkä muutamaa muuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt