Käsikirjoitus piti – Mayweather ja McGregor tanssivat hymyillen pankkiin

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Kommentti
Kohuottelu muistutti harjoitusmatsia, kirjoittaa IS:n nyrkkeilytoimittaja Mikko Marttinen.
Harvoin on nähty niin iloista nyrkkeilyottelun häviäjää kuin Conor McGregor. Tosin eipä nyrkkeilyottelun häviäjälle ole maksettu yhtä paljon rahaakaan kuin kerran historiassa.

McGregor puhui itsensä kehään, jonne hän ei monella tapaa kuulunut. Vapaaottelun supertähti debytoi ammattinyrkkeilyssä lajin legendaa Floyd Mayweatheria vastaan ja tienasi kenties jopa 100 miljoonaa euroa.

McGregorin elekieli ottelun jälkeen paljasti, että ei hän tainnut voittoonsa oikeasti uskoakaan. Hänelle oli voitto selvitä kymmenenteen erään asti. Siinä vaiheessa irlantilanen ei kyennyt enää puolustautumaan Mayweatherin iskuilta, ja kehätuomari Robert Byrdin oli pakko keskeyttää ottelu.

Mayweather sanoi ottelun jälkeen halunneensa antaa yleisölle shown. Kenties siksi hän aloitti ottelun hyvin rauhallisesti ja antoi McGregorin voittaa kaksi tai kolme erää. Kenties syynä oli ottelutauko ja 40 vuoden ikä.

Oli miten oli, missään vaiheessa Mayweather ei otellut lähellekään samalla intensiteetillä kuin aktiiviuransa aikana. Kamppailu muistutti hieman harjoitusmatsia. McGregor väsyi pahasti alkuerien jälkeen, eikä hänen iskuvoimansa riittänyt pitämään Mayweatheria aisoissa.

Ottelu oli kaikkineen tarkka kuva nykyajasta. Show ja suuret puheet olivat lopulta paljon tärkeämpiä kuin substanssi. Yhdysvalloissa urheilua myydään nykyisin samoilla keinoilla kuin voitetaan presidentinvaaleja.

Jo H.L. Mencken sen aikanaan sanoi:

– Kukaan ei ole koskaan mennyt vararikkoon aliarvioimalla amerikkalaisten älykkyyttä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt