Conor McGregor haki neljä vuotta sitten sossusta 200 euron shekin, valmistautuu nyt kaikkien aikojen rahakkaimpaan otteluun

rac

Julkaistu:

Nyrkkeily
Conor McGregor aikoo järisyttää maailmaa nyrkkeilyn kohuottelussa.
On kevät 2013. Conor McGregor valmistautuu uransa ensimmäiseen koitokseen vapaaottelun suurimmassa ja maineikkaimmassa organisaatiossa UFC:ssä.

Viikko ennen UFC-debyyttiään hän hakee noin 200 euron arvoisen shekin Irlannin sosiaalitoimesta. Rahan kanssa on tiukkaa, hän on keskittynyt täysiverisesti kamppailu-uraansa lopetettuaan putkimiehen työt.

Ensimmäinen ottelu UFC:ssä päättyy voittoon teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä. Amerikkalainen Marcus Brimage on lyöty Tukholmassa ajassa 1.07. McGregor palkitaan illan parhaasta tyrmäyksestä. Se tietää 60 000 dollarin bonusta.

Voitto ja bonusrahat ovat vasta alkusoittoa.

The face of the fight game

Neljä vuotta myöhemmin McGregor on 29-vuotias supertähti ja monimiljonääri. Hän valmistautuu nyrkkeilymatsiin, josta povataan kaikkien aikojen rahakkainta ottelua. Vastassa on voittamaton Floyd Mayweather Jr. (49–0).


Kovista lyönneistään tunnettu McGregor on vapaaottelun ja oikeastaan koko kamppailu-urheilun tämänhetkiset kasvot. The face of the fight game, kuten McGregor itseään kuvapalvelu Instagramissa kuvailee.

Hän on historian ensimmäinen ottelija, joka on UFC:ssä pitänyt hallussaan samanaikaisesti kahden eri painoluokan mestaruusvöitä.

”Tästä pojasta tulee tappelija”

Conor McGregor syntyi Irlannin Dublinissa 14. heinäkuuta 1988. Hän painoi syntyessään liki viisi kiloa ja huitoi nyrkeillään ilmaan.

– Tästä pojasta tulee tappelija, äiti Margaret muistelee kätilön sanoneen.

Margaret McGregor muistelee Showtimen All Access -ennakkosarjassa myös poikansa uhoa pikkupoikana.

– Kun minä olen miljonääri, te ette saa mitään!

– En ikinä unohda sitä. Nauroimme, että hänestäkö miljonääri.


Nyrkkeilyharrastuksen 12-vuotiaana aloittanut McGregor on omistanut elämänsä urheilulle.

– Tavallinen työ ei ollut häntä varten. Hän tiesi tekevänsä tällä rahaa. Otteleminen piti hänet liikkeellä, isä Tony sanoo All Accessissa.

Isä yllättyi

Taksia työkseen 26 vuotta ajanut Tony McGregor ei ikinä odottanut poikansa tekevän elantoaan urheilulla – saati sitä, että Conorista tulisi globaali supertähti.

– Hän onnistui todistamaan minun olleen väärässä, mistä olen todella ylpeä, isä on sanonut Independentille.

Urheiluautoilla ja muotitalojen kustomoiduilla mittatilausvaatteilla prameileva McGregor on myös antanut rahoistaan vanhemmilleen, toisin kuin lapsena uhosi.

McGregor debytoi vapaaotteluammattilaisena vuonna 2007. Hän loi seuraavien viiden vuoden aikana maineen (saldo 12–2), jonka ansiosta hänen debyyttinsä UFC:ssä oli odotettu.

Kovaa räksytystä

McGregorin ja Mayweatherin välisen ottelun ennakointia on leimannut kaksijakoisuus. Moni on tuominnut ottelun pelleilyksi ja rahastukseksi, jossa Mayweather leikittelee voiton.

Toiset ovat sitä mieltä, että ottelun kriitikot eivät ymmärrä kamppailu-urheilua ja että McGregorilla on oiva mahdollisuus voittoon.


Vahvalla irlantilaisaksentilla puhuva McGregor tunnetaan kovana räksyttäjänä. Hän on moneen kertaan uhonnut lyövänsä Mayweatherin kanveesiin ottelun alkuhetkillä.

– Nyrkkini on isompi kuin hänen päänsä. Minä nukutan ihmisiä, McGregor sanoi viime talvena.Pari päivää sitten McGregor ilmoitti, että Mayweatherin puolesta liputtaneet ihmiset joutuvat vielä pyytämään anteeksi.

– Teidän kaikkien olisi kannattanut pitää turpanne kiinni. Joudutte kaikki syömään sananne.

Mayweather vs. McGregor ottelu on katsottavissa Viaplayssa, www.viaplay.fi/ppv

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt