Nyrkkeilyn supertähti antoi tukensa Robert Heleniuksen vastustajalle: ”Sinut ryöstettiin viimeksi”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Tyson Fury twiittasi kannustavasti Dereck Chisoralle.
Saksalainen ammattinyrkkeilytalli Sauerland vahvisti perjantaina, että raskaan sarjan nyrkkeilijät Robert Helenius ja Dereck Chisora kohtaavat 27. toukokuuta Helsingissä.

Helenius ja Chisora ottelivat Helsingissä joulukuussa 2011. Helenius voitti ottelun hajaäänituomiolla, mutta useimmat asiantuntijat pitivät tuomiota vääränä.

Uusintaottelu oli lähellä toteutumista jo vuosi sitten, mutta silloin Helenius vetäytyi. Suomalaisnyrkkeilijä valitsi vastustajakseen ranskalaisen Johann Duhaupas’n, joka tyrmäsi hänet.


Chisora on nyt saanut tuekseen kovan nimen. Entinen nyrkkeilyn maailmanmestari, sittemmin titteleistään luopunut Tyson Fury twiittasi tukensa Chisoralle perjantaina.

– Onnittelut uusintamatsista, ystäväni. Sinut ryöstettiin viimeksi, toivottavasti voitat tällä kertaa, hän toivotti.Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Furylla oli parhaimmillaan neljän eri liiton mestaruus sen jälkeen, kun hän voitti Vladimir Klitshkon marraskuussa 2015.

Fury jäi kiinni dopingin käytöstä, ja hän ilmoitti lokakuussa 2016 luopuvansa WBA:n ja WBO:n mestaruusvöistä käytettyään omien sanojensa mukaan syksyn aikana paljon alkoholia ja kokaiinia. IBF-liiton mestaruuden hän oli menettänyt jo aiemmin kieltäydyttyään ottelemasta. Taustalla oli masennus, jonka vuoksi hän hakeutui hoitoon.

Fury ilmoitti maaliskuussa 2017 selättäneensä masennuksen ja haluavansa palata kehään. Britannian ammattinyrkkeilyliitto on ilmoittanut, ettei Fury saa otella ennen kuin hänen dopingrikkeensä on käsitelty.