Kuvat kertovat kaiken: 51-vuotiaan nyrkkeilylegendan uralle poikkeuksellisen karu päätös

Julkaistu:

Nyrkkeily
Nyrkkeilylegendan hieno ura päättyi ikävissä tunnelmissa.
Nyrkkeilyn moninkertainen maailmanmestari Bernard Hopkins halusi 28-vuotiaalle uralleen voittoisan lopun. 51-vuotiaan Hopkinsin jäähyväisottelu jää varmasti monien mieleen, mutta ei siinä mielessä kuin yhdysvaltalainen nyrkkeilyässä olisi toivonut.

Hopkins kohtasi lauantai-iltana uransa 67:nnessä ja viimeisessä ottelussa Joe Smith Juniorin. Kaksikon Los Angelesissa järjestetty kohtaaminen oli edennyt kahdeksanteen erään, kun Smith Jr:n lyönti lennätti Hopkinsin ulos kehästä ja The Forum -areenan lattialle.


Tuomari Jack Reiss laski kahteenkymmeneen, mutta Hopkins ei pystynyt jatkamaan ottelua. Päälleen lattialle pudonnut Hopkins sanoi, ettei pystynyt jatkamaan nyrkkeilemistä nilkkavamman vuoksi.

Lopulta Reiss joutui keskeyttämään raskaan keskisarjan kohtaamisen yli 6 000 areenaan kerääntyneen katsojan pettymykseksi.


– Löin ensin pääni ja loukkasin nilkkani. Tiesin, että minulla oli 20 sekuntia aikaa, mutta en pystynyt nousemaan jaloilleni nilkkavamman vuoksi. En pystynyt nyrkkeilemään. Minun piti tehdä päätös, mutta tuomari taisi tehdä sen puolestani, Hopkins kertasi tapahtumien kulkua ESPN:n mukaan.

– Jos en olisi tehnyt virhettä ja tullut tyrmätyksi ulos kehästä, olisin taistellut ottelussa tapani mukaan, hän vakuutti.


Lauantai-illan ottelu oli Hopkinsin ensimmäinen ottelu yli kahteen vuoteen. Vuoden 2014 marraskuussa Hopkins hävisi kaksi raskaan keskisarjan MM-titteliä Venäjän Sergei Kovaleville.

Tylystä lopusta huolimatta Hopkinsilla on takanaan upea ura. Hän voitti eri sarjoissa lukuisia MM-titteleitä. Hopkins on myös vanhin nyrkkeilijä, joka on voittanut MM-tittelin, ensin 46- ja myöhemmin 48-vuotiaana.

Nyrkkeilylegenda voitti urallaan kaikkiaan 55 ammattilaisottelua (32 tyrmäysvoittoa) ja hävisi kahdeksan. Kaksi hänen otteluistaan päättyi ratkaisemattomina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt