Robert Helenius ja Sauerland jälleen yhteistyöhön – ”Raskaan sarjan maailmanmestaruus Suomeen” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Robert Helenius ja Sauerland jälleen yhteistyöhön – ”Raskaan sarjan maailmanmestaruus Suomeen”

Robert Helenius on haudannut sotakirveen entisen tallinsa kanssa.

Robert Helenius ja Nisse Sauerland tekevät jälleen yhteistyötä.­

20.10.2016 10:14

Raskaan sarjan nyrkkeilijä Robert Helenius ja saksalainen Sauerland-talli tekevät jälleen yhteistyötä. Helenius ottelee maaliskuussa Helsingissä Sauerlandin ja oman yrityksensä Nordic Nightmare Promotionsin yhteistapahtumassa.

Sauerland oli haastanut Heleniuksen oikeuteen, mutta osapuolet pääsivät viime viikolla sopuun ennen oikeuskäsittelyä. Sopuun sisältyy sopimus ainakin kahden tapahtuman yhteispromootiosta vuoden 2017 aikana.

– Nyt kun sopu on saavutettu, uskon että yhteistyö Sauerlandin kanssa on kummankin osapuolen etu, Helenius sanoi Sauerlandin julkaisemassa tiedotteessa.

– Nordic Nightmare Promotions ja Team Sauerland ovat kaksi itsenäistä toimijaa nyrkkeilymarkkinoilla ja toimivat yhdessä tuottaakseen parasta nyrkkeilyviihdettä faneille ympäri maailman. Nyt keskitytään tuomaan raskaan sarjan maailmanmestaruus Suomeen, Helenius jatkoi.

Team Sauerlandin toimitusjohtaja Nisse Sauerland kertoi, että heidän tavoitteensa on tuoda Suomeen maailmanluokan nyrkkeilytapahtumia.

– Olemme aina uskoneet, että Robertilla on potentiaalia maailmanmestariksi. Tavoitteemme on viedä hänet jälleen lähelle MM-titteleitä yhteistyössä Nordic Nightmare Promotionsin kanssa, Sauerland lausui.

Helenius teki Sauerlandin kanssa sopimuksen vuonna 2006 ja aloitti tallissa ammattilaisuransa 2008.

Heleniuksen ja tallin välille syntyi kuitenkin erimielisyyksiä muun muassa ottelupalkkioiden suuruudesta. Palkkiot oli määritelty alkuperäisessä sopimuksessa, jota päivitettiin 2010.

Helenius otteli Sauerlandin järjestämässä tapahtumassa viimeistä kertaa maaliskuussa 2013. Saman vuoden joulukuussa hän ilmoitti purkaneensa yksipuolisesti sopimuksensa Sauerlandin kanssa.

Helenius palasi kehään maaliskuussa 2015, vaikka Sauerlandin tulkinnan mukaan tallilla oli yhä yksinoikeus hänen otteluidensa järjestämiseen. Vuosi sitten marraskuussa Sauerland jätti kanteen Berliinin maaoikeuteen.

Heleniuksen on määrä otella seuraavan kerran joulukuussa Helsingissä.

Luitko jo nämä?