Robert Helenius ja Sauerland-talli sopivat kiistansa - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Robert Helenius ja Sauerland-talli sopivat kiistansa

Robert Helenius ja Sauerland-talli välttivät oikeudenkäynnin.

Robert Helenius harjoitteli vielä neljä vuotta sitten Berliinissä Sauerlandin salilla.

18.10.2016 7:22

Nyrkkeilijä Robert Helenius ja saksalainen Sauerland-talli ovat saavuttaneet sovitteluratkaisun. Sauerland oli haastanut Heleniuksen Saksassa oikeuteen, mutta osapuolet sopivat riitansa ennen käräjille menoa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan kiistassa oli kyse rahasta. Sauerlandin mukaan Helenius oli jäänyt tallille velkaa huomattavan rahasumman. Osapuolet eivät ole kommentoineet sovitteluratkaisun sisältöä.

Helenius teki Sauerlandin kanssa sopimuksen vuonna 2006 ja aloitti tallissa ammattilaisuransa 2008.

Heleniuksen ja tallin välille syntyi kuitenkin erimielisyyksiä muun muassa ottelupalkkioiden suuruudesta. Palkkiot oli määritelty alkuperäisessä sopimuksessa, jota päivitettiin 2010.

Helenius otteli Sauerlandin järjestämässä tapahtumassa viimeistä kertaa maaliskuussa 2013. Saman vuoden joulukuussa hän ilmoitti purkaneensa yksipuolisesti sopimuksensa Sauerlandin kanssa.

Helenius palasi kehään maaliskuussa 2015, vaikka Sauerlandin tulkinnan mukaan tallilla oli yhä yksinoikeus hänen otteluidensa järjestämiseen. Vuosi sitten marraskuussa Sauerland jätti kanteen Berliinin maaoikeuteen.

Heleniuksen on tarkoitus nousta kehään seuraavan kerran 17. joulukuuta Helsingissä brasilialaista Marcelo Luiz Nascimentoa vastaan. Sauerlandin jälkeen Heleniuksen promoottorina toiminut Kalle Keskinen pyrkii estämään ottelun sopimusrikkomukseen vedoten.

Luitko jo nämä?