Nyrkkeily

Yksi kuva kertoo, kuinka hurjan tempun Mira Potkonen teki Riossa

Julkaistu:

Rio 2016
Potkosen voittama Irlannin Katie Tayor on lajissaan lähes lyömätön urheilija.
35-vuotias Mira Potkonen ylsi maanantaina loistosuoritukseen voittamalla 60-kiloisten sarjan toisella kierroksella hallitsevan olympiavoittajan Irlannin Katie Taylorin.

Yhden uransa parhaista suorituksista tehnyt Potkonen vei ottelun tuomariäänin ja varmisti samalla Suomelle Rio de Janeiron olympialaisten ensimmäisen mitalin. Välierässä Potkonen kohtaa Kiinan Yin Junhuan. Välierien häviäjät saavat pronssimitalit, joten mitali on joka tapauksessa varma.

Harva lajia vähemmän tunteva sisäistää, kuinka kova saavutus Potkosen toisen kierroksen voitto oli. 30-vuotias Taylor on nimittäin paljon enemmän kuin pelkkä Lontoon olympialaisten kultamitalisti.

Ilta-Sanomien toimittaja Lari Vesander julkaisi maanantaina Twitter-tilillään kuvan Katie Taylorin Wikipedia-sivustosta, jossa on listattu irlantilaisen saavutuksia.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Listasta näkee, että Taylor on hallinnut sarjansa amatöörinyrkkeilyä vuodesta 2006. Hän on viisinkertainen maailmanmestari ja kuusinkertainen Euroopan mestari.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt