Harjoitteli maailmanmestari Furyn kanssa – Robert Helenius paljasti: ”Takaraivossa oli pelko”

Julkaistu:

NYRKKEILY
Robert Helenius sai oppia raskaan sarjan maailmanmestarin Tyson Furyn harjoitusleiriltä.
Pienen hollantilaiskylän teollisuusalueella seisoo harmaa rakennus. Mistään ei voi päätellä, että sen sisällä harjoittelee ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari.

Tyson Fury valmistautuu kohtaamaan Vladimir Klitshkon uusintaottelussa heinäkuussa eteläisessä Hollannissa, lähellä Belgian rajaa. Paikka on niin salainen, ettei sitä saa edes kuvata ulkoapäin.

Robert Helenius vietti Furyn leirillä hikisiä hetkiä kahden muun sparraajan kanssa. Kahden viikon aikana sparria Furyn kanssa kertyi 40 erää.


”Oli saatava pelko pois”

Heleniuksen edellinen ottelu päättyi tyrmäystappioon Johann Duhaupas’lle. Maailmanmestari Furyn kohtaaminen – edes harjoittelumielessä – ei ollut helppo pala purtavaksi.

– Ekassa sparrissa olin aika hermona. Takaraivossa oli pelko, että mitä jos sama käy uudestaan. Vaikeuksia on tosi vaikea päihittää kotona, joten se on vain tehtävä duunia. Oli saatava pelko pois ja pystyttävä jatkamaan uraa. En ole unelmiani mihinkään laittanut. Yksi isku nyrkkeilyssä voi olla joko katastrofi tai onnea, Helenius tuumailee.

Sparrileiriltä mukaan tuli myös rutkasti oppia maailman huipulta.

– Olen saanut täältä paljon tippejä tulevaisuuteen. He tykkäsivät minusta nyrkkeilijänä ja sanoivat, että potentiaalia on muutaman tekniikkamuutoksen avulla, Helenius iloitsi.

Helenius sparrasi viime syksynä raskaan sarjan entistä maailmanmestaria Vladimir Klitshkoa ennen Klitshkon ja Furyn ensimmäistä ottelua. Kahden jättiläisen vertailu on hankalaa, mutta Helenius veikkaa varovaisesti Furyn voittavan jälleen.

– Tyson on ovela ja henkisesti tosi vahva. Kun hän tekee, hän tekee hyvää duunia. Heillä molemmilla on erilaiset tyylit, ja molemmat ovat tosi pitkiä. Vaikea ottelu siitä tulee molemmille. Nyt olen Tysonin leirillä ja sparrannut hänen kanssaan, joten hänen puolelleen menee tämänkertainen veikkaus.

Tuntevat pitkältä ajalta

Myös Fury kertoo olevansa tyytyväinen Heleniuksen antamaan apuun.

– Tunnen Robertin jo pitkältä ajalta. Hän on antanut minulle tosi hyvää sparria ja potkinut minua perseelle harva se päivä. Arvostan sitä, että hän matkusti tänne, Fury sanoi.

Jotta Heleniuksen oma nyrkkeily ottaisi jälleen suunnan kohti voitokkaita ja merkityksellisiä otteluita, on tehtävälistaan tullut jo uusia kohtia.


Ahvenanmaalla asuvaa Heleniusta valmentaa jatkossakin Johan Lindström.

– Liikkumisen ja suojauksen pitää olla parempia. Ylivoimaisessa tilanteessa minulle tulee helposti sellainen hälläväliä -asenne. Sitten saattaa isku osua ja yhtäkkiä ollaankin perseellään. Täältä on tullut hyviä vinkkejä siihen, miten yläkroppaa ja jalkoja pitää liikuttaa. Ominaisuudet minulla on siihen, minun pitää vain suojella itseäni paremmin, Helenius sanoi.

Mestaruusotteluiden 12 erää ovat raju rypistys, joka vaatii erityisen paljon aerobista kuntoa. Tämän tietää myös Helenius, joka aikoo palauttaa harjoitteluohjelmaansa entistä kovemman kestävyysharjoittelun.

– Kestävyys ei ole nyt paras mahdollinen. Sparrierät ovat menneet ihan hyvin, ei niissä kunto lopu. Mutta se on yksi osa-alue, jota pitää ehdottomasti työstää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt