Robert Heleniuksen tyrmääjällä oli käsissään ”tappohanskat” – ”Me idiootit!” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Robert Heleniuksen tyrmääjällä oli käsissään ”tappohanskat” – ”Me idiootit!”

Robert Helenius otteli Johann Duhaupas’ta pehmeämmillä hanskoilla.

7.4.2016 12:02

Robert Heleniuksen taustajoukot tekivät vakavan virheen ennen Heleniuksen lauantaista tyrmäystappiota. Duhaupas käytti ottelussa selvästi Heleniusta ohuempia hanskoja.

Heleniuksen isä Karl manasi asiaa vielä torstaina.

– Mua vituttaa kaikista eniten se hanska-asia, teki mieli heittää ne hanskat otteluvalvojan syliin matsin jälkeen, Karl Helenius sanoi Ilta-Sanomille.

Ammattinyrkkeilyn titteliotteluissa ottelijat käyttävät järjestäjien tarjoamia hanskoja, jotka hyväksytetään sääntökokouksessa ennen ottelua. Nyrkkeilijät voivat käyttää erimerkkisiä hanskoja, kunhan kummallakin on mahdollisuus valita työvälineensä samasta valikoimasta.

Hanskojen paino on vakio (raskaassa sarjassa 10 unssia eli 283 grammaa), mutta niiden rakenteessa voi olla suuriakin eroja.

Helenius on käyttänyt viime otteluissaan Tufwear-hanskoja, sillä ne suojaavat hänen loukkaantumisherkkiä käsiään. Hanskoissa on suhteellisen paljon pehmustetta rystysten ympärillä. Heleniuksen on ollut vaikea löytää rukkasia, jotka sopivat hänen suuriin käsiinsä. Tufwearilla on tarjolla erityisen suuri malli.

Järjestäjät olivat tuoneet sääntökokoukseen myös Rude Boy -merkkisiä hanskoja. Niissä pehmustetta on rystysten päällä huomattavasti vähemmän. Duhaupas valitsi nämä hanskat.

– Kun ennen matsia ottelijat valitsivat hanskoja näin heti ranskalaisten ilmeistä, että ne ihmettelivät, onko tällainen kivikova paketti tosiaan tarjolla. Se oli kuin paperia olisi kääräisty rystysten päälle. Me valittiin hanskat jotka paremmin suojelisi Robben käsiä ja vastustajan naamaa. Me idiootit! Ranskalaiset oli ovelampia, Karl Helenius manaa.

Johann Duhaupas tyrmäsi Robert Heleniuksen Hartwall-areenassa viime lauantaina.

Karl Helenius ottaa virheen itsensä ja valmentaja Johan Lindströmin piikkiin.

– En edes tiedä, mistä Citymarketista ne tappohanskat oli hankittu, näkihän jokainen Robben naaman. Mutta meidän vastuulle tämä menee, kuvaa sitä että minulla ja Johan Lindströmillä on vielä aika ohut kokemus tämän tason tapahtumista.

Hanskat toi tapahtuman matchmaker Markus Lammi. Järjestäjät olisivat voineet tarjota ottelijoille myös pelkkiä Tufwear-hanskoja.

Miksi annoitte Duhaupas’lle edun tarjoamalla hänelle toista vaihtoehtoa?

– Millä tavalla se on etu? Ei ottelu ratkea hanskoihin. Kummallakin oli mahdollisuus valita sama merkki, Lammi sanoi.

Tiesikö Robert Helenius etukäteen, että tarjolla on muitakin kuin hänen suosimiaan Tufwear-hanskoja?

– Ei. Hän näki ne sääntöpalaverissa.

Ranskalainen Duhaupas löi Heleniuksen neljännessä erässä luvunlaskuun ja päätti ottelun tyrmäykseen kuudennessa erässä. Helenius ei ollut ammattilaisurallaan aikaisemmin käynyt kanveesilla. Tyrmäysvoitto oli Duhaupas’n ensimmäinen kahteen vuoteen.

Luitko jo nämä?