Heleniusten suhde katkolla – ”Huomisen jälkeen joko olen poikani manageri tai en”

Isä ja poika valmistautuivat Duhaupas-otteluun hyisissä tunnelmissa.

Robert ja Karl Helenius istuvat tänään alas vakavissa tunnelmissa.

7.4.2016 12:01

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius istuu perjantaina Maarianhaminassa totisin ilmein neuvottelupöytään isänsä ja managerinsa Karl Heleniuksen kanssa. Kaksikon yhteistyösuhde on katkolla. Karl Helenius vahvisti asian torstaina Ilta-Sanomille.

– Perjantaina on palaveri Ahvenanmaalla. Sen palaverin jälkeen joko jatkan poikani managerina tai en jatka. Tilanne on sikäli yksinkertainen.

IS:n tietojen mukaan kaksikon välit ovat olleet viime viikkojen aikana hyiset mm. taloudellisten erimielisyyksien eli käytännössä tyrmäystappioon päättyneen Johann Duhaupas -ottelun tulonjakoon liittyvien kiistojen takia.

Karl Helenius on kulkenut pitkän tien poikansa rinnalla tämän nyrkkeiluran aikana. Hän valmensi Heleniusta tämän vuonna 2008 päättyneen amatööriuran aikana ja on toiminut iskijän asiainhoitajana sen jälkeen, kun Helenius päätti kävellä ulos voimassa olleesta sopimuksestaan saksalaisen Sauerland-tallin kanssa. Sauerland on aloittanut asian prosessoinnin saksalaisessa oikeusistuimessa.

Duhaupas-ottelun jälkeen Karl Helenius väläytteli saman tien mahdollisuutta ottaa seuraava ottelu Ahvenanmaalla, jossa Robert Helenius on jo pitkään asunut. Karl Heleniuksen mukaan ottelupaikkaakin mietitään jo. Vaihtoehdoiksi on heitelty ainakin paikallisen miljonäärin Anders Wiklöfin yksityistä, täysimittaista tennisstadionia ja Baltic-urheiluhallia.

Luitko jo nämä?