Robert Helenius luopuu EM-tittelistään!

rac

Julkaistu:

NYRKKEILY
Helenius tähtää tittelinpuolustuksen sijaan MM-otteluun.
Joulukuussa raskaansarjan EM- ja IBF International -tittelit voittanut Robert Helenius on päättänyt luopua EM-vyöstään.

Euroopan Ammattinyrkkeilyliitto EBU on määrännyt ottelutarjouskilpailun Heleniuksen ja ykköshaastaja Dereck Chisoran välillä. Suomalainen ei kuitenkaan halua kohdata uudelleen Chisoraa, jonka voitti skandaalinkäryisessä ottelussa 2011.

– EM-tittelin puolustus Derek Chisoraa vastaan ei vie Robben uraa eteenpäin maailmanmestaruutta ajatellen. Oli helppo päätös luopua EM-vyöstä, eikä kohdata jo kertaalleen 2011 vuonna voitettua Chisoraa. Nyt on tärkeintä nousta eri nyrkkeilyliittojen rankinglistoilla nopeasti kohti maailman kärkeä ja kohdata maailman kovimmat nyrkkeilijät. Euroopan mestaruuden voittoisa puolustus ei nostaisi Robbea ylöspäin millään listalla, Robert Heleniuksen managerina toimiva Karl Helenius sanoo tiedotteessa.

Heleniuksen matchmaker kertoo tiedotteessa, että tavoitteena on MM-ottelu.

– Uskon Robertin yltävän MM-otteluun seuraavan 12 kuukauden aikana. Tuleva vastustaja on Robertille erittäin vaarallinen. Tuo kamppailu vastaa vaarallisuudeltaan ja tasoltaan käytännössä MM-karsintaottelua ja näyttää, kuinka lähellä Robert on todellisuudessa maailman huippua. Voitto nostaisi Heleniuksen ammattinyrkkeilyn kaikkien neljän valtaliiton haastajalistan kärkisijoille, Heleniuksen matchmaker Markus Lammi sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt