Nyrkkeily

Maailmanmestarin uskomaton uratilasto: 400 voittoa, 2 tappiota

Julkaistu:

Nyrkkeily
Ukrainalainen Vasylj Lomatshenko voi olla nyrkkeilyn seuraava supertähti.
Kun nyrkkeilyn kaksinkertainen olympiavoittaja Vasylj Lomatshenko neuvotteli ammattilaissopimuksesta, hänellä oli yksi erityislaatuinen toive.

Lomatshenko halusi otella MM-tittelistä heti ammattilaisdebyytissään.

Se ei nyrkkeilyliittojen sääntöjen mukaan ollut mahdollista, mutta promoottori Bob Arum onnistui järjestämään ukrainalaiselle MM-mahdollisuuden tämän toiseen ammattilaisotteluun.

Yhden ottelun kokemuksellla mestaruusotteluun lähtenyt Lomatshenko hävisi kiistanalaisesti pistein 54 ottelun veteraanille Orlando Salidolle, mutta uusi yritys toi toivotun tuloksen. Lomatshenko valtasi kolmannessa ammattilaisottelussaan WBO-liiton höyhensarjan mestaruuden.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhtä nopeasti ammattinyrkkeilyn MM-tittelin on onnistunut voittamaan vain thaimaalainen Saensak Muangsurin.

Lapsuuden unelma

Lomatshenko puolusti titteliään toista kertaa 2. toukokuuta Las Vegasissa Floyd Mayweatherin ja Manny Pacquiaon esiottelijana. Hän tyrmäsi puertoricolaisen Gamaliel Rodriguezin ylivoimaisen esityksen jälkeen yhdeksännessä erässä.


Mayweather ehti sittemmin lopettaa, ja Pacquiaonkin uran loppu on lähellä. Promoottori Arumin tarkoitus olikin esitellä suurottelun yhteydessä Lomatshenko, 27, lajin seuraavana supertähtenä.

Vegasin valoissa Lomatshenkon nimi ei vielä loista kirkkaasti. Hänen ympärilleen kerääntyi vain pieni toimittajajoukko esiottelijoiden lehdistötilaisuuden jälkeen.

– Ammattilaiseksi ryhtyminen ja muutto USA:han oli lapsuuden unelmani. Katsoin Mike Tysonin, Sugar Ray Leonardin ja Roy Jonesin otteluita, Lomatshenko kertoi managerinsa Egis Klimasin tulkkaamana.

Lomatshenko sai tukun ammattilaistarjouksia jo 2008, kun hänet valittiin Pekingin olympialaisten parhaaksi nyrkkeilijäksi vain 20-vuotiaana. Hän päätti kuitenkin jäädä vielä yhden olympiadin ajan amatööriksi.

Lopulta Lomatshenkon saldo amatöörinyrkkeilyssä oli hurja 396 voittoa ja 1 tappio.

Ainoa takaisku tuli 2007 MM-kilpailujen loppuottelussa venäläiselle Albert Selimoville.

”Ei vain urheilua”

Lomatshenko aloitti nyrkkeilyn jo kuusivuotiaana. Hänen isänsä oli nyrkkeilyvalmentaja ja luotsaa poikaansa edelleen.

– Joskus ajaudumme valtaviin riitoihin, mutta sitten istumme alas ja sovimme.


Nyrkkeilysalilla vietetty elämä näkyy ilmiömäisenä taitona kehässä.

Lomatshenko väistää millintarkasti ja rokottaa vastustajaansa monipuolisilla iskusarjoilla. Kaiken takana on loistava ottelusilmä ja kaikissa tilanteissa pitävä tasapaino.

– En kävele ympäriinsä ajatellen, että olen taitava. Yritän vain aina tehdä enemmän töitä kuin vastustajani. Joskus harjoittelen liikaa, mutta en tunne ketään, joka pärjäisi vain lahjoillaan, Lomatshenko sanoi.

– Nyrkkeily ei ole minulle vain urheilua vaan koko elämäni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt