Nyrkkeily

Kehien Zlatanilla on suomalaisverta

Julkaistu:

Nyrkkeily
Ruotsalaislupaus Anthony Yigit hakee lauantaina jatkoa voittoputkelleen.
Yigit kohtaa Tanskan Ballerupissa englantilaisen Tony Owenin.

Ottelussa ei ole panoksena titteliä, mutta kaukana arvokehistä Yigit, 23, ei enää ole. Hänet on rankattu kevyen välisarjan Euroopan mestarin Michele di Roccon seitsemänneksi haastajaksi.

Euroopan mestaruus ei Yigitille riitä. Nyrkkeilijä kertoi viime vuonna Viasportille haluavansa Zlatan Ibrahimovicin kaltaiseksi tähdeksi.

– Kun luin Zlatanin omaelämäkerran, pystyin samaistumaan hänen tarinaansa. Se oli todella inspiroiva. Zlatan on yksi maailman suurimmista tähdistä. Se saa minut uskomaan, että pystyn itsekin samaan, Yigit sanoi.

Malmön Rosengårdissa kasvanut Ibrahimovic on bosnialaisen isän ja kroatialaisen äidin lapsi.

Myös Tukholman Jordbron lähiöstä tulevan Yigitin tausta on värikäs. Hänen isänsä on venäläinen, äidinisä turkkilainen ja äidinäiti suomalainen. Lapsuudessaan Yigit puhui jonkin verran suomea, mutta on sittemmin unohtanut kielen.

Amatööriurallaan Yigit onnistui tempussa, joka on suomalaisnyrkkeilijältä onnistunut viimeksi vuonna 2000: hän iski karsinnoista itsensä Lontoon olympialaisiin.

Lontoossa Yigit kärsi toisella ottelukierroksella yhden pisteen tappion ukrainalaiselle Denys Berintshykille, joka saavutti lopulta sarjan 64 kiloa hopeaa.

Olympialaisten jälkeen Yigit teki sopimuksen Sauerland-tallin kansssa, mutta hänen ammattilaisuransa alku oli vaikea. Yigit näytti useissa otteluissaan vaisulta ja jäi yllättäen ratkaisemattomaan uransa kuudennessa ottelussa.

Viime aikoina homma on kuitenkin lähtenyt rullaamaan. Hanakasti iskujenvaihtoon pyrkivän Yigitin viimeisten neljän vastustajan yhteenlaskettu tilasto on 69 voittoa ja vain 3 tappiota. Silti Yigit on lyönyt heistä jokaisen vaivatta.

– Minulla oli paljon kokemusta ja menestystä amatöörinä, mutta minulta on vienyt aikansa sopeutua ammattinyrkkeilyyn. Nyt kaikki alkaa olla kunnossa ja tulokset näkyvät kehässä, Yigit sanoi hiljattain.

 

Nelonen Pro2 -kanava näyttää Ballerupin nyrkkeilyillan lauantaina klo 20.45 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt